Hovězí líčka na smetaně a houskový knedlík 
- 1,30 hovězí líčka
- 3 ks cibule střední
-
3stroužek česnek
-
1,50 l hovězí vývar
-
1dl slunečnicový olej
-
2lžička olivový olej s bazalkou
-
2 ks mrkev větší
-
1ks celer menší
-
1ks petržel
-
5ks nové koření
-
15ks pepř celý
-
3ks bobkový list
-
1špetka sůl
-
1kelímek smetana 33%
- 3 lžíce hladká mouka na zahuštěníPostup přípravy receptuNa oleji osmahneme cibuli a česnek, cibuli středně. Přidáme líčka a smažíme, než se maso zatáhne, přidáme mrkev, petržel a celer nakrájené na větší kousky a chvíli smažíme s masem, vložíme bobkový list, nové koření, pepř celý a zalijeme vývarem 0,5 litru.Dáme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme 1,5 hodiny.Vyndáme zeleninu, promixujeme a vrátíme zpět (možno propasírovat). Nové koření, bobkový list a pepř vyndáme.Dolijeme vývar a zalijeme smetanou, dochutíme solí, provaříme a zahustíme. Necháme provařit asi 10 minut a podáváme s houskovým knedlíkem.
O líčkách jsem toho četla dost i viděla,ale ještě jsem je nedělala
OdpovědětVymazatJá je dělala před vánocemi. Měla jsem je v mrazáku a holka přišla, že má chuť na omáčku, tak jsem je uvařilka s knedlíkem bylo to výborné 🎄❄🎄
Vymazat