9. 1. 2021

Hovězí líčka na smetaně a houskový knedlík                      Hovězí líčka na smetaně a houskový knedlík

 

    •  1,30 hovězí líčka
    • 3 ks cibule střední
    • 3stroužek česnek
    • 1,50 l hovězí vývar
    • 1dl slunečnicový olej
    • 2lžička olivový olej s bazalkou
    • 2 ks mrkev větší
    • 1ks celer menší
    • 1ks petržel
    • 5ks nové koření
    • 15ks pepř celý
    • 3ks bobkový list
    • 1špetka sůl
    • 1kelímek smetana 33%
    • 3 lžíce hladká mouka na zahuštění
       
      Postup přípravy receptu
       
      Na oleji osmahneme cibuli a česnek, cibuli středně. Přidáme líčka a smažíme, než se maso zatáhne, přidáme mrkev, petržel a celer nakrájené na větší kousky a chvíli smažíme s masem, vložíme bobkový list, nové koření, pepř celý a zalijeme vývarem 0,5 litru.

      Dáme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme 1,5 hodiny.

      Vyndáme zeleninu, promixujeme a vrátíme zpět (možno propasírovat). Nové koření, bobkový list a pepř vyndáme.

      Dolijeme vývar a zalijeme smetanou, dochutíme solí, provaříme a zahustíme. Necháme provařit asi 10 minut a podáváme s houskovým knedlíkem.
       

2 komentáře:

  1. O líčkách jsem toho četla dost i viděla,ale ještě jsem je nedělala

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je dělala před vánocemi. Měla jsem je v mrazáku a holka přišla, že má chuť na omáčku, tak jsem je uvařilka s knedlíkem bylo to výborné 🎄❄🎄

      Vymazat