1. 2. 2021

Babička si vzala lžičku skořice a rozmíchala ji v medu.

 med a skořice účinky

> Moje babička si vždy vzala lžičku skořice a rozmíchala ji v medu: Nikdy bych nečekala, že jednou tento nápad vyvážím zlatem

>

> Vždycky jsem si myslela, že jde jen o speciální chuť této kombinace, která mým prarodičům velmi chutnala. Pamatuji se, že tuto směs si babička vždy dávala do kávy a také do čaje.

>

> Když byla skořice a med v domě, vždy říkala, že je v něm i zdraví. O účincích této kombinace jsem se dočetla až později a dnes už chápu, proč na ni babička nedala dopustit.

>

> Med a skořice - potraviny, které má doma většina z nás. Věděli jste ale, že spolu jsou mnohem silnější, než každá samostatně. Dokáží být velmi prospěšnými pomocníky při různých problémech. Tajemství spojení těchto dvou potravin znaly již naše babičky. >

> Pokud na lačný žaludek užijete 1 lžičku medu smíchanou s % lžičky mleté skořice a zapijete sklenicí teplé vody, pocítíte tyto účinky:

>

> Velká pomoc cukrovkářům i lidem, které trápí játra

>

> Tato zjištění v dnešní době potvrzují i vědecké studie, které přicházejí s poznatky o pozitivním účinku tohoto spojení. Med v malém množství spolu se skořicí působí nejen jako prevence vzniku cukrovky, ale má pozitivní vliv i v případě, když už onemocněním trpíte. Také chrání játra a napomáhá obnovení jaterních buněk.

>

> Rychlé odbourání tukových zásob

>

> Skořice s medem jsou velmi účinnými pomocníky v boji s nadbytečnými kilogramy. Jejich síla spočívá ve stimulaci metabolismu,

podpoře správného procesu trávení a rychlejšího odbourávání tukových zásob. Tuto kúru na hubnutí znali už před stovkami let.

>

> Velká pomoc srdci

>

> Přírodní prevence proti nemocem srdce a oběhové soustavy. Med a skořice posilují srdeční sval a přispívají ke stabilizaci srdečního rytmu a krevního tlaku.

>

> Pomohou při slabosti, úzkosti a depresivní náladě

>

> Tyto stavy pociťuje občas každý z nás. Spojení medu a skořice dokáže uklidnit a uvolnit mysl, odbourat stres a napětí. Starší lidé je znají také jako prostředek pro zlepšení paměti a pozornosti..

>

> Posílí imunitu

>

> V jistých obdobích roku jsme obzvlášť náchylní na virové a bakteriální onemocnění různého typu. Med a skořice posilují imunitu a zlepšují tak schopnost organismu bránit se proti nástrahám počasí.

>

> Rychleji se postavíte na nohy

>

> Když jsme byli děti, rodiče nám dávali med rozpuštěný v teplém mléce, abychom se rychleji zotavili z nemoci. Chcete-li svým pacientům připravit skutečně silný podpůrný lék, rozpusťte v mléce lžičku medu a % lžičky skořice. Pomohou tělu lépe a rychleji se poprat s nemocí.

>

> Proti vypadávání vlasů Skořice mletá

>

> Smíchejte 1 lžíci teplého olivového oleje se lžící medu a % lžičky skořice. Tuto směs naneste na vlasové kořínky a nechte působit

pár minut. Kombinace surovin stimuluje růst vlasových folikulů a posílí strukturu kořínků.

>

> Pomoc při infekcích močového měchýře >

> Smíchejte 2 lžíce medu a 1 lžičku mleté skořice. Směs rozmíchejte v 1 sklenici teplé vodě a vypijte. Tato kúra pomůže porazit infekci během několika dní.


6 komentářů:

  1. Leni no moc hezký jsi to udělala dobra rada .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Bětuško, rada výborná chutná mě to ⚛ ღ☘

      Vymazat
  2. Moc hezky napsáno a určitě zdravé...

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji Jindří, dala jsem si med a skořici na pohankovou kaši a výborné ⚛ ღ☘

    OdpovědětVymazat
  4. To znám.Skořici vůbec hodně používám je zdravá.A med se skořicí si dávám ráno na ovesnou kaši

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také si dávám na kaši , ale někdy to sním jen-tak ⚛ ღ☘

      Vymazat