Pikantní zelníky ze špaldové mouky:
Od blogerů většinou čekáme originální a nové recepty, ale ještě lepší je, když se inspirují i tradiční českou kuchyní, které dodají zdravější a modernější ráz – přesně jako to dělá Martina z Vařeniště.
Ingredience pro:
1 plech
- pepř
- sůl
- 100 ml mléka
- 3 ks vejce
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 1 lžička majoránky
- 300 g kysaného zelí
- 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
- 280 g celozrnné špaldové mouky
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
Krok 1: Cibuli nakrájejte na tenké proužky a na rozehřátém oleji ji pozvolna dozlatova orestujte.
Krok 2: Česnek nasekejte najemno a v míse smíchejte s moukou, práškem do pečiva, orestovanou cibulí, zelím, majoránkou, kmínem, solí a pepřem. Přidejte mléko a vejce a důkladně promíchejte.
Krok 3: Směs rozetřete na pečicím papírem vyložený plech a pečte asi 25 minut při 180.
Krok 4: Upečené nakrájejte na čtverečky a podávejte teplé nebo studené.
Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/znate-pikantni-zelniky-zkuste-je-ze-spaldove-mouky-a-s-cibulkou-11409
Leni tak šup sem s nimi vypadá to famózně👍 😊😏
OdpovědětVymazatAno vypadá to výborně ⚛ ღ ♥
Vymazat