22. 2. 2021

 

Recept na výborné pohankové palačinky:

Pohanka má zajímavou, trochu oříškovou chuť. Pokud na přípravu palačinek použijete pohankovou mouku, palačinky budou mít tmavší barvu a trochu jinou chuť, která báječně ladí s jahodami.  

Palačinky z pohankové mouky - | Prostřeno.cz  

Suroviny:

mléko 500 ml, vejce 1 ks, pohanková hladká nouka 200 g, jemná mořská sůl 1 špetka,

přírodní třtinový cukr 1 lžička, slunečnocový olej na smažení, jahodový džem k podávání

Postup:

  • 😀     Smíchejte mléko, vejce a přisypte pohankovou mouku. Přidejte sůl, cukr a těsto dobře      prošlehejte      
    1. Těsto nechte alespoň 10 minut odpočinout. Pokud je stále řídké, přidejte ještě trochu pohankové mouky.
    2. Na pánvi lehce vymazané olejem smažte tenké palačinky.
    3. Hotové palačinky potřete džemem a podávejte.

    PRIMA TIP: Výbornou náplň do palačinek připravíte z najemno nakrájených čerstvých jahod, které smíchejte se lžící jahodového džemu a 1/2 lžičky mleté skořice. 

    Zdroj: https://fresh.iprima.cz/recepty/recept-na-vyborne-pohankove-palacinky


2 komentáře:

  1. Z pohankové mouky jsem zatím nic nedělala,ale jinak jsem už nějaké druhy vyzkoušela.Jinak pohanku si občas uvařím.

    OdpovědětVymazat
  2. Také si vařím pohanku, chutná mě ⚛ ღ☘

    OdpovědětVymazat