Recept na výborné pohankové palačinky:
Pohanka má zajímavou, trochu oříškovou chuť. Pokud na přípravu palačinek použijete pohankovou mouku, palačinky budou mít tmavší barvu a trochu jinou chuť, která báječně ladí s jahodami.
Suroviny:
mléko 500 ml, vejce 1 ks, pohanková hladká nouka 200 g, jemná mořská sůl 1 špetka,
přírodní třtinový cukr 1 lžička, slunečnocový olej na smažení, jahodový džem k podávání
Postup:
- 😀 Smíchejte mléko, vejce a přisypte pohankovou mouku. Přidejte sůl, cukr a těsto dobře prošlehejte
- Těsto nechte alespoň 10 minut odpočinout. Pokud je stále řídké, přidejte ještě trochu pohankové mouky.
- Na pánvi lehce vymazané olejem smažte tenké palačinky.
- Hotové palačinky potřete džemem a podávejte.
PRIMA TIP: Výbornou náplň do palačinek připravíte z najemno nakrájených čerstvých jahod, které smíchejte se lžící jahodového džemu a 1/2 lžičky mleté skořice.
Zdroj: https://fresh.iprima.cz/recepty/recept-na-vyborne-pohankove-palacinky
Z pohankové mouky jsem zatím nic nedělala,ale jinak jsem už nějaké druhy vyzkoušela.Jinak pohanku si občas uvařím.
OdpovědětVymazatTaké si vařím pohanku, chutná mě ⚛ ღ☘
OdpovědětVymazat