19. 3. 2021

 Snídaně: Jablečno-vločkové lívance 


Hruškové lívance s javorovým sirupem recept 

1 jablko, 2 vejce, 60 g jemných ovesných vloček, půl lžičky kypřícího prášku, mletá skořice,

ghí na pečení ( nebo olej).

Jablko oloupeme, zbavíme jadřince a najemno ho nastrouháme.

Přidáme vejce a rozmícháme. Přisypeme vločky, kypřící prášek a skořici.

Ze vzniklého hustšího těsta upečeme na pánvi s trochou ghí lívanečky. 

Podáváme potřené marmeládlou, oříškovým máslem, tvarohem, polité javorovým  sirupem nebo

se sezonním ovocem.

Já jsem si je dala potřené  marmeládou a kysanou smetanou :-)

 Dobrou chuť !


 


 

3 komentáře: