11. 4. 2021

 

Perník se zakysanou smetanou:

Recept Perník se zakysanou smetanou 

Pokud narazím na hrnkový koláček, musím ho hned vyzkoušet. Vždy používám klasický hrnek o objemu 250 ml. Naše babičky věděli, že ani váha není potřebná při pečení.

SUROVINY

2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
0,5 hrnku oleje
2 ks vejce
2 lžíce kakaa
1/2 bal.prdopeče
1 bal.perníkového prášku
1 zavařenina na potření
2 čokolády na vaření
2 zakysané smetany

POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Všechny suroviny mimo zavařeniny, čokolády a zakysané smetany spojíme v těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme na 180 st. asi 25 min.
  2. Po upečení necháme vychladnout, potřeme ho zavařeninou a na vrch dáme polevu (můžeme ho posypat strouhaným kokosem).
  3. Poleva: rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, pak přidáme zakysanou smetanu. Hotový dáme zchladit do lednice.
     
    Zdroj: https://www.nejrecept.cz/recept/pernik-se-zakysanou-smetanou-r7227?fbclid=IwAR2lrLDmYBH5P29e3a9VnaAkJS-3lGjU_lx8U7PPTBTbxJK2Y8beIFa217Q

 

6 komentářů:

  1. Podobný dělám e moc dobrý náše děti jsou perníkoví všichni tři...😀😀😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tako občas udělám perník, jen podříznu a potřu marmeládou a někdy ne ♥ ღ ☼

      Vymazat
  2. Také dělám podobný a smetanu teď dávám na více moučníků.Je to s ní velmi lahodný

    OdpovědětVymazat
  3. I já dělám podobný, musím zase nějaké recepty vložit, ale nemám fotky hihi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, já teď jak nepeču, tak receptík bych i přepsala, ale budou chybět fotky .... ♥ ღ ☼

      Vymazat