Perník se zakysanou smetanou:
Pokud narazím na hrnkový koláček, musím ho hned vyzkoušet. Vždy používám klasický hrnek o objemu 250 ml. Naše babičky věděli, že ani váha není potřebná při pečení.
SUROVINY
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
0,5 hrnku oleje
2 ks vejce
2 lžíce kakaa
1/2 bal.prdopeče
1 bal.perníkového prášku
1 zavařenina na potření
2 čokolády na vaření
2 zakysané smetany
POSTUP PŘÍPRAVY
- Všechny suroviny mimo zavařeniny, čokolády a zakysané smetany spojíme v těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme na 180 st. asi 25 min.
- Po upečení necháme vychladnout, potřeme ho zavařeninou a na vrch dáme polevu (můžeme ho posypat strouhaným kokosem).
- Poleva: rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, pak přidáme zakysanou smetanu. Hotový dáme zchladit do lednice.Zdroj: https://www.nejrecept.cz/recept/pernik-se-zakysanou-smetanou-r7227?fbclid=IwAR2lrLDmYBH5P29e3a9VnaAkJS-3lGjU_lx8U7PPTBTbxJK2Y8beIFa217Q
Podobný dělám e moc dobrý náše děti jsou perníkoví všichni tři...😀😀😀
OdpovědětVymazatTako občas udělám perník, jen podříznu a potřu marmeládou a někdy ne ♥ ღ ☼
VymazatTaké dělám podobný a smetanu teď dávám na více moučníků.Je to s ní velmi lahodný
OdpovědětVymazatTo věřím, že je to dobré ♥ ღ ☼
VymazatI já dělám podobný, musím zase nějaké recepty vložit, ale nemám fotky hihi :-)
OdpovědětVymazatNo právě, já teď jak nepeču, tak receptík bych i přepsala, ale budou chybět fotky .... ♥ ღ ☼
Vymazat