Mraky :
Ingredience
- Na těsto:
- 150 g Hery
- 150 g hladké mouky
- 6 vajec
- tuk na vymazání dvou plechů
- Na krém:
- 1/2 l mléka
- 1 balíček vanilkového cukru
- 100 g hladké mouky
- 250 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 100 g čokolády na vaření
Postup
Do hrnce dáme vařit 1/4 l vody a Heru. Když se tuk rozpustí, přisypeme hladkou mouku. Za stálého míchání necháme vařit přibližně 1/4 hodiny - aby se těsto nechytalo na hrnec ani na vařečku. Do polovychladlého těsta postupně vmícháme vejce. Těsto rozdělíme na polovinu. Dva plechy vymažeme tukem a prolijeme studenou vodou, která tvoří puchýřky. Na plech rozetřeme tenkou vrstvu těsta a pečeme asi 10 minut, přičemž troubu po celou dobu pečení neotvíráme, jinak by těsto spadlo. Necháme vychladnout. Na krém nejdříve utřeme máslo s moučkovým cukrem. Potom svaříme mléko, vanilkový cukr a hladkou mouku na kaši. Když je kaše vychladlá, přidáme máslo utřené s cukrem. Krémem potřeme jednu placku, druhou přiklopíme. Povrch postříkáme rozpuštěnou čokoládou. Pozor, jestliže z těsta nevzniknou rovné placky, nýbrž místy vzduté pláty, není to chyba, ale naopak se všechno správně povedlo. V nerovném povrchu právě spočívá půvab tohoto moučníku a odtud také jeho jméno.
To musí být dobrota.Myslím,že to mívají v cukrárně
OdpovědětVymazatJá je mám ráda ⚛ ღ ♥
Vymazat