Božské šľahačkové rezy:
Ingredience
- CESTO:
- 8 vajec
- 8 lyžíc kryštálového cukru
- 10 lyžíc polohrubej múky
- 1-2 lyžice kakaa
- VANILKOVÝ KRÉM:
- 170 g Hery
- 80 g Zlatého klasu
- 500 ml mlieka
- 50 g kryštálového cukru
- 50 g vanilkového cukru
- 1-2 lyžice kakaa
- rumová aróma
- ORECHOVÝ KRÉM:
- 70 g mletých orechov
- 50 g práškového cukru
- 50 g vanilkového cukru
- kôra z 1 citróna
- mlieko
- rumová aróma
- NA OZDOBENIE:
- 6 kiwi
- 200 g jahôd
- 750 ml smotany na šľahanie
- 1 stužovadlo do šľahačky
- čokoláda
Postup
Čas pečenia: 15 – 17 minút 1. Vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista, postupne pridáme múku a kakao. Cesto rozdelíme na dve polovice a upečieme z nich 2 pláty. Vanilkový krém: Do polovice mlieka vsypeme kryštálový a vanilkový cukor, necháme zovrieť a pridáme Zlatý klas vymiešaný so zvyškom studeného mlieka. Za stáleho miešania uvaríme hladký hustý puding. Do vychladnutého potom vmiešame Heru a krém dochutíme rumovou arómou. Na jeden upečený plát cesta rozotrieme polovicu vanilkového krému. Do druhej polovice primiešame kakao. 2. Na krém rozložíme pokrájané jahody a na ne položíme druhý plát cesta. Orechový krém: Orechy, cukor, rumovú arómu a citrónovú kôru premiešame a zmes sparíme takým množstvom vriaceho mlieka, aby vznikol roztierateľný krém. Vychladnutý krém natrieme na vrchné cesto. Naň navrstvíme vanilkovo-kakaový krém. 3. Navrch rozotrieme polovicu šľahačky (so stužovadlom), poukladáme pokrájané kiwi a natrieme druhou časťou šľahačky. Rez ozdobíme postrúhanou čokoládou. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 čerpane z časopisu život
Recept je z kategorií: Sváteční řezy
Řezy musí být opravdu božské.Po dlouhé době jsem na víkend neupekla.Cpeme se denně zmrzlinou
OdpovědětVymazatVypadají velmi dobře. No vidíš a já zmrzlinu moc nemusím ⚛ ღ ♥
Vymazat