6. 6. 2021

 

Božské šľahačkové rezy:

Božské šľahačkové rezy 

Ingredience

  • CESTO:
  • 8 vajec
  • 8 lyžíc kryštálového cukru
  • 10 lyžíc polohrubej múky
  • 1-2 lyžice kakaa
  • VANILKOVÝ KRÉM:
  • 170 g Hery
  • 80 g Zlatého klasu
  • 500 ml mlieka
  • 50 g kryštálového cukru
  • 50 g vanilkového cukru
  • 1-2 lyžice kakaa
  • rumová aróma
  • ORECHOVÝ KRÉM:
  • 70 g mletých orechov
  • 50 g práškového cukru
  • 50 g vanilkového cukru
  • kôra z 1 citróna
  • mlieko
  • rumová aróma
  • NA OZDOBENIE:
  • 6 kiwi
  • 200 g jahôd
  • 750 ml smotany na šľahanie
  • 1 stužovadlo do šľahačky
  • čokoláda

    Postup

    Čas pečenia: 15 – 17 minút 1. Vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista, postupne pridáme múku a kakao. Cesto rozdelíme na dve polovice a upečieme z nich 2 pláty. Vanilkový krém: Do polovice mlieka vsypeme kryštálový a vanilkový cukor, necháme zovrieť a pridáme Zlatý klas vymiešaný so zvyškom studeného mlieka. Za stáleho miešania uvaríme hladký hustý puding. Do vychladnutého potom vmiešame Heru a krém dochutíme rumovou arómou. Na jeden upečený plát cesta rozotrieme polovicu vanilkového krému. Do druhej polovice primiešame kakao. 2. Na krém rozložíme pokrájané jahody a na ne položíme druhý plát cesta. Orechový krém: Orechy, cukor, rumovú arómu a citrónovú kôru premiešame a zmes sparíme takým množstvom vriaceho mlieka, aby vznikol roztierateľný krém. Vychladnutý krém natrieme na vrchné cesto. Naň navrstvíme vanilkovo-kakaový krém. 3. Navrch rozotrieme polovicu šľahačky (so stužovadlom), poukladáme pokrájané kiwi a natrieme druhou časťou šľahačky. Rez ozdobíme postrúhanou čokoládou. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 čerpane z časopisu život

    Recept je z kategorií: Sváteční řezy

 

2 komentáře:

  1. Řezy musí být opravdu božské.Po dlouhé době jsem na víkend neupekla.Cpeme se denně zmrzlinou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypadají velmi dobře. No vidíš a já zmrzlinu moc nemusím ⚛ ღ ♥

      Vymazat