10. 6. 2021

 

Syté palačinky bez mouky a jen ze 2 surovin:

 

Na těsto
  • 250 g mascarpone
  • 5 vajec
     
    Dále (nebo dejte třeba domácí džem)
    • 3 stroužky česneku
    • 450 g mraženého listového špenátu
    • 1 špetka muškátového oříšku
    • 150 g sýru feta
    • sůl a pepř
    • rostlinný olej 

      Postup

      Krok 1: Mascarpone prošlehejte s vajíčky na hladké těsto. Pokud podáváte na slano, můžete i lehce osolit.

      Krok 2: Na nepřilnavé pánvi rozehřejte trochu oleje a smažte tenké palačinky. Obracejte až ve chvíli, kdy povrch druhé strany zatuhne. Kdyby se moc trhaly, přidejte ještě vajíčko.

      Víte, podle čeho správně vybrat pánev?

      Krok 3: Mezitím na trošce tuku zlehka, aby se nepřipálil, orestujte česnek, přihoďte špenát (ten klidně vyndejte předem z mrazáku, aby povolil), prohřejte a dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a muškátovým oříškem. Se solí opatrně, feta je taky dost slaná. Na závěr vmíchejte sýr (hodí se i mozzarella) a podávejte spolu s palačinkami.

       

      Zdroj: https://www.prozeny.cz/clanek/syte-palacinky-bez-mouky-a-jen-ze-2-surovin-70103#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=prozeny.sznhp.box&dop_req_id=wO3z7AaQQon-202103112008&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

       

       

 

 

4 komentáře:

  1. Leni, další prima celerový recept. Dala bych si to. Ahoj. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezký den Leni, určitě to bude výborné ⚛ ღ ♥

      Vymazat
  2. To mě zaujalo.Myslím,že vyzkouším.
    Zítra budu dělat celerový nákyp.Koupila jsem si celer a plísňový sýr.Zítra je tu na noc syn,tak si dá se mnou.Mám na to chuť jen jsem si to přečetla.

    OdpovědětVymazat