22. 6. 2021

 

Šlehačková bublanina:

 

Suroviny

Těsto:
1 šlehačka (250 ml)
4 vejce
2 skleničky cukru moučka
3 skleničky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
citronová kůra
1 lžíce oleje
Dále:
ovoce
Drobenka:
polohrubá mouka
vanilkový cukr
cca lžíce másla na drobenku
 

Postup přípravy receptu

  1. Vše se smíchá a nalije na vymazaný a vysypaný plech.

  2. Poklade se jakýmkoli ovocem, posype drobenkou a upeče. Drobenka může a nemusí být.

    Zdroj:https://www.toprecepty.cz/recept/13981-slehackova-bublanina/

     

 

4 komentáře:

  1. Asi podobnou dělám,ale místo šlehačky dávám kysanou smetanu.Teď,když je ovoce,tak se bublanina peče hodně

    OdpovědětVymazat
  2. Leni, bublaninu jsem pekla v neděli u taťky, v pondělí doma a dnes budu zas. Je to šup šup, ovoce máme a je to lepší než nějaké sušenky, ke kafi se hodí. Moc Tě zdravím. Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jí peču a máš pravdu mnohem lepší jak sladkosti z obchodu. papa

      Vymazat