18. 7. 2021

 

Zelné placky jinak: Takhle je jedí Japonci:

 Japonské placky okonomiyaki se neplní, protože už samo těsto je nabité zeleninou: křupavým zelím, mrkví a jarní cibulkou. Přidat ale můžete i kousky krevet, slaniny, pečeného bůčku nebo mletého vepřového a přizpůsobit tak tyto asijské „palačinky“ přesně své chuti.

Na zelné placky
  • 1/2 hlávky bílého zelí
  • 2 mrkve
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 4 vejce
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky soli
  • řepkový olej
     
    Na dresink
    • 4 lžíce majonézy
    • 1.5 lžíce chilli omáčky sriracha
    • 1 lžíce sójové omáčky
    • sezamové semínko

      Postup

      Krok 1: Z mouky, vajec, sójové omáčky, sezamového oleje, zázvoru a soli vyšlehejte husté těsto.

      Krok 2: Z poloviny menší hlávky zelí odstraňte košťál a zbytek nakrájejte nadrobno. Z jarních cibulek schovejte kus zelené natě na ozdobu a zbylé části nasekejte. Oloupané mrkve nastrouhejte a vše rukama vmíchejte do těsta.

      Krok 3: Na nepřilnavé pánvi rozehřejte trochu řepkového oleje nebo sádla a lžící tvořte z těsta placičky. Přiklopte poklicí (díky tomu zelí lépe změkne) a asi pět minut opékejte. Otočte a osmažte i z druhé strany, ke konci už klidně bez poklice. 

      Krok 4: Podávejte s majonézou ochucenou sójovkou a chilli omáčkou typu sriracha a posypané zbylou jarní cibulkou a sezamem.

      Zdroj: https://www.prozeny.cz/clanek/zelne-placky-jinak-takhle-je-jedi-japonci-52498

       

 

4 komentáře:

  1. Všude kde je zelí tak mám ráda :-)super recept Leničko♥

    OdpovědětVymazat
  2. Zelné placky dělávám,jak píše Ivetka i já mám zelí moc ráda.Recept je hodně zajímavý a jak jinak,opisuji.

    OdpovědětVymazat