Zelné placky jinak: Takhle je jedí Japonci:
Japonské placky okonomiyaki se neplní, protože už samo těsto je nabité zeleninou: křupavým zelím, mrkví a jarní cibulkou. Přidat ale můžete i kousky krevet, slaniny, pečeného bůčku nebo mletého vepřového a přizpůsobit tak tyto asijské „palačinky“ přesně své chuti.
- 1/2 hlávky bílého zelí
- 2 mrkve
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 hrnek hladké mouky
- 4 vejce
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1/4 lžičky mletého zázvoru
- 1/2 lžičky soli
- řepkový olejNa dresink
- 4 lžíce majonézy
- 1.5 lžíce chilli omáčky sriracha
- 1 lžíce sójové omáčky
- sezamové semínko
Postup
Krok 1: Z mouky, vajec, sójové omáčky, sezamového oleje, zázvoru a soli vyšlehejte husté těsto.
Krok 2: Z poloviny menší hlávky zelí odstraňte košťál a zbytek nakrájejte nadrobno. Z jarních cibulek schovejte kus zelené natě na ozdobu a zbylé části nasekejte. Oloupané mrkve nastrouhejte a vše rukama vmíchejte do těsta.
Krok 3: Na nepřilnavé pánvi rozehřejte trochu řepkového oleje nebo sádla a lžící tvořte z těsta placičky. Přiklopte poklicí (díky tomu zelí lépe změkne) a asi pět minut opékejte. Otočte a osmažte i z druhé strany, ke konci už klidně bez poklice.
Krok 4: Podávejte s majonézou ochucenou sójovkou a chilli omáčkou typu sriracha a posypané zbylou jarní cibulkou a sezamem.
Zdroj: https://www.prozeny.cz/clanek/zelne-placky-jinak-takhle-je-jedi-japonci-52498
Všude kde je zelí tak mám ráda :-)super recept Leničko♥
OdpovědětVymazatTaké mám ráda zelí ☘ღ ♥
VymazatZelné placky dělávám,jak píše Ivetka i já mám zelí moc ráda.Recept je hodně zajímavý a jak jinak,opisuji.
OdpovědětVymazatJsem na tom stejně ☘ღ ♥
Vymazat