Čínské placičky:
Suroviny
- 1/2 kg vepřové kýty
- 1/2 kg kuřecích prsou (nebo krůtích)
- 2 cibule
- lžička sladké papriky
- lžička pálivé papriky
- worcester
- sůl
- pepř
- 1 vejce
- solamyl
- 3 stroužky česneku
- olej
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na jemné kostičky, cibuli nakrájíme na hodně jemno, přidáme koření, vejce, sůl, worchester, utřený nebo rozmačkaný česnek a asi 1-2 polévkové lžíce solamylu, vše pořádně promícháme, necháme do druhého dne rozležet v lednici.
Poté rozpálíme olej a polévkovou lžící klademe na pánev a doupravíme do podoby placičky, osmažíme po jedné straně a tak po dvou minutách obrátíme a usmažíme z druhé strany.
Poznámka od kuchařky
Já vždy o hranu mísy splácnu maso na lžíci, aby se spojilo, může se po okrajích maličko rozpadat, hlavně ty první, ale čím víc je olej rozpálený, tím lépe se smaží. Podáváme s chlebem nebo s hranolky a oblohou, u nás je dělám hlavně na Silvestra k vínu, je to pochoutka.
Zdroj:https://www.toprecepty.cz/recept/5384-cinske-placicky/
Na tom bych si pochutnala
OdpovědětVymazatTaké bych si dala :-) papa
Vymazat