26. 7. 2021

 

Čínské placičky:

Místo papriky steakové koření, krkovička a kuřecí stehenní řízky. 

Suroviny 

1/2 kg vepřové kýty
1/2 kg kuřecích prsou (nebo krůtích)
2 cibule
lžička sladké papriky
lžička pálivé papriky
worcester
sůl
pepř
1 vejce
solamyl
3 stroužky česneku
olej
 

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na jemné kostičky, cibuli nakrájíme na hodně jemno, přidáme koření, vejce, sůl, worchester, utřený nebo rozmačkaný česnek a asi 1-2 polévkové lžíce solamylu, vše pořádně promícháme, necháme do druhého dne rozležet v lednici.

  2. Poté rozpálíme olej a polévkovou lžící klademe na pánev a doupravíme do podoby placičky, osmažíme po jedné straně a tak po dvou minutách obrátíme a usmažíme z druhé strany.

Poznámka od kuchařky

Já vždy o hranu mísy splácnu maso na lžíci, aby se spojilo, může se po okrajích maličko rozpadat, hlavně ty první, ale čím víc je olej rozpálený, tím lépe se smaží. Podáváme s chlebem nebo s hranolky a oblohou, u nás je dělám hlavně na Silvestra k vínu, je to pochoutka. 

Zdroj:https://www.toprecepty.cz/recept/5384-cinske-placicky/

 

 

2 komentáře: