„Rizoto“ z merlíku čilského s houbami:

- Ingredience:
-
1 hrneček merlíku čilského (nebo nějakých jiných zrníček), propláchnutého 1 lžíce olivového oleje 2 červené (fialové) cibule, nakrájené na jemno 1 stroužek česneku, rozmačkaného 200 g žampionů, nakrájených na tenké plátky 400 g hub šii-také, nakrájených na tenké plátky (pouze hlavičky) čerstvý tymián nebo rozmarýn 250 ml bílého vína 100 g čerstvě strouhaného parmezánu
- Příprava:
-
Lahodné houbové rizoto s exotickou chutí uspokojí i toho nejnáročnějšího gurmána.
1. krok:
Přiveďte ½ l osolené vody k varu v hrnci Delimano® Ceramica Prima Casserole. Přidejte merlík čilský, stáhněte plamen a vařte na mírném ohni, dokud merlík nezměkne a voda se nevsákne, přibližně 13 minut.
2. krok:
Mezitím rozehřejte lžíci extra panenského olivového oleje v hrnci Delimano® Ceramica Skillet nebo v pánvi Delimano® Ceramica Prima Wok. Přidejte cibuli a smažte ji, dokud nezačne hnědnout. Přidejte česnek a smažte dalších 30 vteřin. Přidejte houby a tymián a duste, dokud se nevyvaří voda, kterou houby vypustí. Přidejte víno a míchejte, dokud se víno nevypaří.
Přimíchejte merlík do houbové směsi a ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Posypte parmezánem a zamíchejte.
Nandejte na talíře a podávejte.
Tohle rizoto bych si dala hned ač merlík neznám.
OdpovědětVymazatTaké bych di ho dala. Jíťo to je quonoa, česky mertlík.
VymazatPerfektní♥
OdpovědětVymazatDíky. quoneu mám ráda. Hezký nový týden Květuško.
Vymazat