14. 9. 2021

 

Placičky z quinoy s koriandrovým dipem:

Quinoa je fantastická surovina, kterou nemusíte používat jen jako přílohu. Zkuste z ní udělat výborné křupavé placičky se svěžím koriandrovým dipem. Tahle forma přípravy bude mít úspěch i u dětí a strávníků s konzervativním přístupem k jídlu :)

Suroviny (4-6 porce)

DIp:

  • bílý jogurt 250 g
  • středne velká červená cibule 2 ks
  • čerstvý koriandr, nasekaný 4-5 lžic
  • Sůl
  • čerstvě namletý pepř

    Postup

    1. Připravte quinou podle návodu na obalu a nechte vychladnout.
    2. Pórek nakrájený na kolečka poduste na lžíci oleje a nechte zlehka vystydnout. Přidejte ke quinoe, smíchejte s rozšlehaným vejcem, fazolemi, moukou, parmezánem a petrželkou. Podle chuti osolte a opepřete.
    3. Tvořte malé placičky a smažte na pánvi z každé strany asi 3 minuty do zlatohněda. Podávejte s koriandrovým dipem.
    4. Na dip si v misce smíchejte jogurt, najemno nakrájenou cibuli a koriandr. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte vychlazené.

    Quinoa je výjimečná surovina, která prozatím v Čechách čeká na masové objevení. Pokud se o ní chcete dozvědět víc, máme pro vás článek...

    Quinoa , Foto: Thinkstock 

    Zdroj:https://fresh.iprima.cz/jak-na-to/quinoa-je-vzacny-poklad-inku

 

2 komentáře:

  1. Je to lákavé,zkusit něco nového

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. postupně bude receptíky s quinoy kuchtit. Manžel dcery jí má hrozně rád⚛ ღ ♥

      Vymazat