18. 9. 2021

 

Zeleninová polévka s quinoou:


Lehká zeleninová polévka se promění v syté jídlo díky quinoe, která polévku krásně zahustí a zároveň dodá velkou porci bílkovin. Perfektně propojené chutě a lahodná struktura vás mile překvapí. 
Zeleninová polévka s quinoou 

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Ve větším hrnci rozpalte olej, osmahněte na měsíčky nakrájenou cibuli společně s plátky česneku. Přidejte snítky rozmarýnu, nechte uvolnit vůni, přidejte na kolečka pokrájenou mrkev a restujte 2–3 minuty.
  2. Následně přidejte propranou quinou, dobře promíchejte, zalijte vývarem, rajčatovou passatou a nechte povařit 5–6 minut. Poté do kastrolu přidejte na půlkolečka pokrájenou cuketu, konzervovaná rajčata a vařte až do momentu, kdy bude quinoa úplně změklá. Mrkev a cukety by měly být trochu tvrdší, ne rozvařené.
  3. Na závěr dochuťte pepřem a solí. Podávejte ozdobené zakysanou smetanou a čerstvými bylinkami.
Quinoa je výjimečná surovina, která prozatím v Čechách čeká na masové objevení. 
Zdroj:https://fresh.iprima.cz/recepty/zeleninova-polevka-s-quinoou
 

Žádné komentáře:

Okomentovat