Zeleninová polévka s quinoou:
Suroviny (4 porce)
- quinoa, dobře propraná 100 g
- mrkev 150 g
- Cuketa 150 g
- zeleninový vývar 500 ml
- rajčatová passata 500 ml
- sterilovaná rajčata 1 konzerva
- Cibule 1 ks
- Česnek 2–3 stroužky
- čerstvý rozmarýn 2–3 snítky
- Olivový olej 4 lžíce
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
- Zakysaná smetana na ozdobu
Postup
- Ve větším hrnci rozpalte olej, osmahněte na měsíčky nakrájenou cibuli společně s plátky česneku. Přidejte snítky rozmarýnu, nechte uvolnit vůni, přidejte na kolečka pokrájenou mrkev a restujte 2–3 minuty.
- Následně přidejte propranou quinou, dobře promíchejte, zalijte vývarem, rajčatovou passatou a nechte povařit 5–6 minut. Poté do kastrolu přidejte na půlkolečka pokrájenou cuketu, konzervovaná rajčata a vařte až do momentu, kdy bude quinoa úplně změklá. Mrkev a cukety by měly být trochu tvrdší, ne rozvařené.
- Na závěr dochuťte pepřem a solí. Podávejte ozdobené zakysanou smetanou a čerstvými bylinkami.
Zdroj:https://fresh.iprima.cz/recepty/zeleninova-polevka-s-quinoou
Žádné komentáře:
Okomentovat