Quinoové placičky:
Čte se kínoa, píše se quinoa a někdo jí také říká merlík čilský. Řeč je, a teď zcela bez nadsázky, o zázračné pseudoobilovině, která neobsahuje lepek, zato je nesmírně bohatá na bílkoviny. Její využití je neomezené, hodí se k snídani do kaše, k obědu jako příloha, nebo k večeři do salátu. S quinoou připravíte perfektní sladké i slané pokrmy a pohrát si můžete i s barevností pokrmů – dělí se totiž na bílou, červenou a černou. My jsme tentokrát zvolili jednoduché placičky, které jsou hotové do 30 minut.
Ingredience:
2 balení (2 x 106 ml) | Bonduelle Mini Quinoa | |||
1/2 hrnku | rukoly | |||
1/4 hrnku | pažitky | |||
2 ks | stroužky česneku | |||
2 ks | vajíčka | |||
strouhaný parmezán | ||||
strouhanka | ||||
pepř | ||||
sůl |
Postup:
- Veškeré ingredience vložte do mísy, ochuťte solí, pepřem a promíchejte.
- Postupně přisypávejte strouhanku, aby se směs spojila a nedrolila.
- Následně z těsta vytvarujte malé placičky o velikosti dlaně.
- Osmahněte na pánvi na trošce oleje, nebo pečte v troubě cca 20 minut na 180 °C.
Žádné komentáře:
Okomentovat