6. 9. 2021

 

Quinoové placičky:

 

Čte se kínoa, píše se quinoa a někdo jí také říká merlík čilský. Řeč je, a teď zcela bez nadsázky, o zázračné pseudoobilovině, která neobsahuje lepek, zato je nesmírně bohatá na bílkoviny. Její využití je neomezené, hodí se k snídani do kaše, k obědu jako příloha, nebo k večeři do salátu. S quinoou připravíte perfektní sladké i slané pokrmy a pohrát si můžete i s barevností pokrmů – dělí se totiž na bílou, červenou a černou. My jsme tentokrát zvolili jednoduché placičky, které jsou hotové do 30 minut.  

Ingredience:

2 balení (2 x 106 ml)Bonduelle Mini Quinoa
1/2 hrnkurukoly
1/4 hrnkupažitky
2 ksstroužky česneku
2 ksvajíčka

strouhaný parmezán

strouhanka

pepř

sůl   

Postup:

  1. Veškeré ingredience vložte do mísy, ochuťte solí, pepřem a promíchejte.
  2. Postupně přisypávejte strouhanku, aby se směs spojila a nedrolila.
  3. Následně z těsta vytvarujte malé placičky o velikosti dlaně.
  4. Osmahněte na pánvi na trošce oleje, nebo pečte v troubě cca 20 minut na 180 °C. 

Zdroj:https://www.receptyonline.cz/recept/jidlo/quinoove-placicky/

Žádné komentáře:

Okomentovat