Hrnková kulajda:
Hrnkové recepty jsou populární hlavně u sladkých dezertech, hrnek mouky, hrnek cukru, hrnek tohoto a hrnek tohoto. Nemusíte mít žádnou váhu a koláček se vám podaří. V jednom časopise jsem našla recept i na hrnkovou polévku, kulajdu, tak jsem musela vyzkoušet. Je fantastická. Hlavně já bych mohla jíst celý den kopr, je to fantastická bylinka, kterou buď máte rádi nebo ji nesnášíte :)
SUROVINY
hrnek hub
hrnek brambor
dle chuti sůl, pepř
kousek másla na jíšku
trochu mouky na jíšku
dle chuti kopr
kuřecí vývar
lžíce octa
nové koření
bobkový list
půl hrnku smetany
vejce
- Připravíme si dva kastrůlky. V jednom si uvaříme na kostičky nakrájené brambory, nové koření a bob.list . V půli vaření přidáme i houby.
- V druhém si uděláme jíšku, necháme vychladnout a zalijeme horkým vývarem.
- Promícháme a řádně provaříme. Pak přidáme brambory i s vodou a houbami. Přidáme nasekaný kopr, ocet, sůl a pepř. Ještě chvilku vaříme a nakonec smetanu.
- Vypneme, vložíme kousek másla a podáváme s pošírovaným vajíčkem.Zdroj:
Kulajdu miluju.Doma ji ale nedělám,jak mají mladí v restauraci jedeme si pro ni a nebo na ni.Zeť ji dělá vynikající,já ji tak neumím ochutit.
OdpovědětVymazatMám jí také ráda, občas si jí dělám.
Vymazat