10. 11. 2021

 

Broskvový moučník:

Broskvový moučník

Suroviny

    • 5 dl polohrubá mouka
    • 2,50 dl cukr
    • 2,50 dl mléko
    • 1,25 dl rostlinný olej
    • 2 ks vejce
    • 1 balíček vanilkový cukr
    • 1 balíček prášek do pečiva
    • 1 plechovka broskvový kompot velký
  • Krém
    • 800 ml šťáva z kompotu doplněná vodou
    • 2,50 dl cukr
    • 2 balíček vanilkový pudink
    • 1 balíček želatina stačí malý - 10g
    • 1 ks zakysaná smetana
    • 1 ks měkký tvaroh

Postup přípravy receptu:

Z přísad na těsto ušleháme hladké těsto a vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Posypeme drobně pokrájenými broskvemi a upečeme. Necháme zchladnout.
2
Zatím se dáme do přípravy krému. Šťávu z kompotu doplníme vodou do objemu 800 ml. V části tekutiny rozmícháme pudinkové prášky. Zbytek dáme vařit, přidáme cukry. Když směs začně vřít, vlijeme rozmíchané prášky a uvaříme klasický pudink. Odstavíme z ohně a pomalu vmícháme želatinu, pak tvaroh a smetanu. Pokud směs není díky tvarohu hladká, rozšleháme el. šlehačem.
3
Krémem potřeme vychladlý moučník a posypeme Grankem nebo strouhanou čokoládou. 
 
Zdroj: https://www.recepty.cz/recept/broskvovy-moucnik-17610?fbclid=IwAR1Dve4FjRmc_9WSSwljFYWm6jvo83O2KJe2Saj-boG0DCHyb218imh7-Rw

 

2 komentáře:

  1. To bych mohla vyzkoušet.Manžel pořád kupuje broskvové kompoty,už máme tři.Úplně jsem na ten moučník dostala chuť.Musí být lahodný

    OdpovědětVymazat