8. 12. 2021

 

Nakládání jablek s medem:

Nejen pikantní nakládaná jablka jsou chutná. Mnoho lidí je vyrábí trochu jiným způsobem, sladším a do nálevu přidávají trochu medu. Díky této neobvyklé kombinaci jsou jablka připravená tímto způsobem opravdu vynikající. Doporučuje se připravit alespoň jednu porci k přímému jídlu.

  • 3 kilogramy malých jablek,
  • filtrovaná voda (množství závisí na velikosti nádoby),
  • na 1 litr vody: 80 g medu a 15 g soli,
  • několik listů třešní nebo černého rybízu.

Třešňové a rybízové ​​listy, jako v případě nakládaných okurek, dodávají pokrmu chuť a jedinečnou chuť. Jejich přidání může také prospět nakládané mrkvi a zelí. Nejlepší je samozřejmě vybrat si ty beze změn, z nedotčených stromů z vlastní zahrady.

  1. Jablka umyjte, v případě potřeby rozdělte na poloviny nebo čtvrtiny.
  2. Vodu zahřejte v hrnci, rozpusťte v ní med a sůl. Míchejte, dokud se nerozpustí.
  3. Uspořádejte jablka do 4-5 litrové nádoby.
  4. Umyjte listy a položte je na jablka.
  5. Celé to zalijte připravenou, teplou, ale ne horkou, marinádou a okamžitě točte.
  6. Doba moření je 7-8 dní.

    Zelí s jablky

    Pokud chcete nakládat jablka jen proto, abyste je přidali do svých zelných salátů, můžete saláty okamžitě připravit na moření. Když nastrouháte zelí v sudu, odložte trochu stranou a připravte salát. Bude to chutné a zdravé as přidáním mrkve to bude skutečná vitamínová bomba.

  7. 2 kg zelí,
  8. 3 jablka,
  9. 3 mrkev,
  10. lžíci nasekaného kopru,
  11. kopr umbel,
  12. 5 čajových lžiček soli.

Příprava tohoto surového železa trvá jen minutu. Na večeři můžete okamžitě zásobit zdravým salátem. Kysané zelí s jablky opravdu zasáhne. K přípravě jídla můžete použít kamenný hrnec nebo velkou skleněnou nádobu.

  1. Nakrájejte zelí.
  2. Oloupejte jablka a mrkev a nastrúhejte je na hrubo.
  3. Posypte každou vrstvu solí a koprem.
  4. Uspořádejte zeleninu ve vrstvách a každou vrstvu pevně šlehejte, dokud se neobjeví šťáva.
  5. Sklenici přikryjte naloženým talířem a odložte na nakládání.
  6. Pomocí špejle občas propíchněte všechny vrstvy ke dnu, aby se vzduch dostal ven.
  7. Jakmile je zelí pro vás dostatečně kyselé, můžete salát promíchat a dát do menších nádob. Skladujte na chladném místě.

Zdroj:https://cs.moorefoamsystems.com/1199-pickled-apples-in-jars-the-best-step-by-step-recipes

6 komentářů:

  1. Leni, díky za prima recepty. Ty nás tedy zásobuješ... Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pěkný den Leni, ono se to někdy může hodit. papa

      Vymazat
  2. Ty v medu bude určitě mňammka.Do zelí dávala už moje babička jablko,ale celé.Hezký den Leni.🎄🎄🎄

    OdpovědětVymazat
  3. To je zajímavý recept a určitě chutný.
    Leni,měj hezký večer

    OdpovědětVymazat