Tvarohová vánočka:
Recept na tvarohovou vánočku. Výhodou této vánočky je, že nemusíme čekat než vykyne.
Ingredience
1 lžíce citronové kůry
1 ks vejce na potření
mandle na posypání
rozinky či brusinky
100 ml rumu
150 g másla
250 g tvarohu v kostce (ne ve vaničce)
2 ks vejce
1 ks vanilkového cukru
1,5 kypřícího prášku do pečiva
140 g moučkového cukru
500 g polohrubé mouky
Postup
- Rozinky si předem namočíme do rumu ( nemusí
být). Máslo, cukry, vejce, tvaroh a citronovou kůru smícháme dohromady.
Poté přidáme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva. Vše
vypracujeme v hladké těsto. Nakonec přidáme rozinky. Z takto
připraveného těsta upleteme vánočku, kterou přeneseme na plech vyložený
pečícím papírem a necháme 30 minut odpočívat Na závěr posypeme plátky
mandlí. Aby se nám vánočka nesesunula, použijeme špejle. Poté dáme péct
na 180°C cca 45 minut. Zda je správně upečená kontrolujte špejlí.
Pořád nad ní přemýšlím.Lákají mě nové věci
OdpovědětVymazatAhojky Jíťo, já jí vyzkoušela. Není špatná ale klasika je klasika. Pěkně se mi rozjela, takže nevypadala jako vánočka hihihi, ale jako štola. Prima advetní čas.
Vymazat