22. 1. 2022

 

Ovoce kaki je pokrm bohů, který skvěle chutná i posílí imunitu:

Určitě jste se už s tímto ovocem v českých obchodech setkali. Ale odkud tento oranžový plod pochází? A jak se vlastně konzumuje? Seznamte se s Kaki Persimon Bouquet.  

aki je zářivé a lesklé oranžové ovoce, které se svým tvarem podobá broskvi a rajčeti. V překladu jeho název znamená „pokrm bohů“ a sklízí se ručně ze stromů ve španělské Valencii – jediném místě na světě, kde se toto ovoce pěstuje. Odrůda Persimon Bouquet je velmi chutným ovocem, jehož chuť se nejvíce podobá kombinaci broskve a melounu s lehkou vůní vanilky.

Jeho velkou výhodou je jeho pohodlná konzumace. Kaki Persimon Bouquet se snadno loupe a krájí. Díky sladké pevné oranžové dužině bez peciček a jadérek je to skutečný poklad pro vaši kuchyni. Můžete jej využít na mnoho způsobů při přípravě salátů, omáček, hlavních jídel, dezertů a zavařenin.

Kaki Persimon Bouquet  Foto: archiv

Má kaki Persimon Bouquet zdraví prospěšné látky?

Persimon Bouquet posiluje imunitní systém a metabolismus, pomáhá při stresu, nervozitě a únavě, zmírňuje svalové potíže a má příznivý účinek i při srdečních problémech. Mimo to přispívá ke zdraví a pevnosti kostí. Toto ovoce má navíc i blahodárné účinky na embryonální vývoj dítěte.

Ovoce Persimon Bouquet obsahuje také všechny aminokyseliny, které organismus potřebuje pro svou činnost, včetně aminokyselin, které si tělo nedokáže samo vyrobit. Plody jsou bohaté na fosfor – nepostradatelnou minerální látku pro lidskou tkáň –, a lykopen, což je antioxidant oddalující procesy stárnutí.

Odkud Persimon Bouquet pochází?

Ovoce kaki se pěstuje od 7. století v Asii, především v Číně, Koreji a Japonsku. Do Evropy a dalších částí světa se kaki rozšířilo mezi 17. a 19. stoletím.

Na Pyrenejském poloostrově je za nejlepší odrůdu považována tzv. „Rojo Brillante”. Právě tato odrůda vynikajících vlastností se stala základem kaki Persimon Bouquet, které se pěstuje především ve Valencii v oblasti nazvané Ribera del Xúquer, která tomuto ovoci propůjčila i ochrannou známku původu. Odtud putuje kaki Persimon Bouquet do celého světa. Můžete si ho vychutnat.

https://fresh.iprima.cz/jak-na-to/ovoce-kaki-je-pokrm-bohu-ktery-posili-imunitu

 

Kaki špíz s tofu

 

 

4 komentáře:

  1. Jednou ho koupil Pepik holkám,tak mi daly ochutnat.Moc mě nezaujalo.Asi mělo.
    Leni,měj hezký víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pěkný večer Jíťo, já ho ještě nechutnala, ani jsem se ho v obchodě nevšimla ⚛ ღ ♥

      Vymazat
  2. Teď nevím Leni, muž podobného něco koupil ale bylo to šíleně pro mne sladké :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já to neznám ani jsem to neviděla, ale zaujmulo mě to ⚛ ღ ♥

      Vymazat