19. 2. 2022

 

Kapustová polévka recept:

Kapustová polévka recept 

Kapustová polévka je jednou z hustých zeleninových polévek, které můžeme podávat i ke svačině. Můžeme k ní přidat topinku z chleba, nebo čerstvou housku a máme také samostatné jídlo k večeři.

Ingredience receptu

  • 500 g brambor
  • 1 malý celer
  • 1 mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 0,5 lžičky kmínu
  • 2 lžíce másla
  • 250 g kapusty
  • 1 cibule
  • mletý černý pepř
  • 1 lžička soli

    Způsob přípravy

    Kapustová polévka je jednou z hustých zeleninových polévek, které můžeme podávat i ke svačině. Můžeme k ní přidat topinku z chleba, nebo čerstvou housku a máme také samostatné jídlo k večeři. Očištěnou kapustu nakrájíme na malé kousky. Brambory, mrkev a celer oloupáme a nakrájíme na drobné kostky. Do hrnce s rozpuštěným máslem dáme cibuli nakrájenou na drobno, utřený česnek, mrkev, celer a brambory.

    Asi tak 5 minut za stálého míchání smažíme. Pak přilijeme zeleninový vývar, opepříme, přidáme polovinu kapusty, kmín a vaříme odkryté do změknutí brambor. Pak tyčovým mixérem rozšleháme vše v hrnci na hustý krém, podle chuti dosolíme, přidáme zbytek kapusty a ještě krátce povaříme. Na talíři můžeme polévku ozdobit nakrájenými vejci uvařenými natvrdo, nebo krutony.

    https://www.jidlo.cz/recepty/kapustov%C3%A1-pol%C3%A9vka 

 

4 komentáře:

  1. Kapustovou polévku mám hodně ráda.Bylo to první jídlo,které nás učili ve škole na hodině vaření.Kluci měli myslím dílny

    OdpovědětVymazat
  2. Jéééééééééééééé tu já můžu díky Leni♥

    OdpovědětVymazat