Kapustová polévka recept:
Kapustová polévka je jednou z hustých zeleninových polévek, které můžeme podávat i ke svačině. Můžeme k ní přidat topinku z chleba, nebo čerstvou housku a máme také samostatné jídlo k večeři.
Ingredience receptu
- 500 g brambor
- 1 malý celer
- 1 mrkev
- 2 stroužky česneku
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 0,5 lžičky kmínu
- 2 lžíce másla
- 250 g kapusty
- 1 cibule
- mletý černý pepř
- 1 lžička soli
Způsob přípravy
Kapustová polévka je jednou z hustých zeleninových polévek, které můžeme podávat i ke svačině. Můžeme k ní přidat topinku z chleba, nebo čerstvou housku a máme také samostatné jídlo k večeři. Očištěnou kapustu nakrájíme na malé kousky. Brambory, mrkev a celer oloupáme a nakrájíme na drobné kostky. Do hrnce s rozpuštěným máslem dáme cibuli nakrájenou na drobno, utřený česnek, mrkev, celer a brambory.
Asi tak 5 minut za stálého míchání smažíme. Pak přilijeme zeleninový vývar, opepříme, přidáme polovinu kapusty, kmín a vaříme odkryté do změknutí brambor. Pak tyčovým mixérem rozšleháme vše v hrnci na hustý krém, podle chuti dosolíme, přidáme zbytek kapusty a ještě krátce povaříme. Na talíři můžeme polévku ozdobit nakrájenými vejci uvařenými natvrdo, nebo krutony.
Kapustovou polévku mám hodně ráda.Bylo to první jídlo,které nás učili ve škole na hodině vaření.Kluci měli myslím dílny
OdpovědětVymazatMě moc kapusta nechutná-
VymazatJéééééééééééééé tu já můžu díky Leni♥
OdpovědětVymazatJá moc ne ⚛ ღ ♥
Vymazat