Recept na thajské červené kari se zeleninou:
Tento recept na thajské červené kari si snadno připravíte
doma! Je mnohem chutnější než jídlo z restaurace a navíc zdravější.
Zeleninu můžete libovolně obměňovat (celkem jí budete potřebovat asi 3
šálky). Tento recept je vegetariánský, veganský a bezlepkový, aby si na něm mohli pochutnat všichni.
Ingredience
- 1 a ¼ šálku hnědé rýže
- 1 lžíce kokosového nebo olivového oleje
- 1 malá cibule
- špetka soli
- 1 polévková lžíce zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 žlutá, oranžová nebo zelená paprika
- 3 mrkve
- 2 polévkové lžíce thajské červené kari pasty
- 1 plechovka kokosového mléka
- ½ šálku vody
- 1 a ½ šálku kapustových listů
- 1 a ½ lžičky cukru
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky rýžového octa
Postup
- Uvařte rýži a nechte asi 10 minut odpočívat. Těsně před podáváním rýži podle chuti osolte a načechrejte ji vidličkou.
- Na
pánvi rozpalte olej. Přidejte cibuli a posypte ji solí a za častého
míchání vařte doměkka. Přidejte zázvor, česnek, papriku a mrkev. Za
občasného míchání vařte, dokud papriky nezměknou. Poté přidejte kari
pastu a za častého míchání vařte asi 2 minuty.
- Přidejte kokosové mléko, vodu, kapustu a cukr a promíchejte a vařte, dokud mrkev a kapusta nezměknou.
- Odstavte
hrnec z ohně a dochuťte tamari a rýžovým octem. Podle chuti přidejte
sůl. Rozdělte rýži a kari do misek a podle chuti ozdobte nasekaným
koriandrem.
https://www.receptik.cz/thajske-cervene-kari/
Ingredience
- 1 a ¼ šálku hnědé rýže
- 1 lžíce kokosového nebo olivového oleje
- 1 malá cibule
- špetka soli
- 1 polévková lžíce zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 žlutá, oranžová nebo zelená paprika
- 3 mrkve
- 2 polévkové lžíce thajské červené kari pasty
- 1 plechovka kokosového mléka
- ½ šálku vody
- 1 a ½ šálku kapustových listů
- 1 a ½ lžičky cukru
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky rýžového octa
Postup
- Uvařte rýži a nechte asi 10 minut odpočívat. Těsně před podáváním rýži podle chuti osolte a načechrejte ji vidličkou.
- Na pánvi rozpalte olej. Přidejte cibuli a posypte ji solí a za častého míchání vařte doměkka. Přidejte zázvor, česnek, papriku a mrkev. Za občasného míchání vařte, dokud papriky nezměknou. Poté přidejte kari pastu a za častého míchání vařte asi 2 minuty.
- Přidejte kokosové mléko, vodu, kapustu a cukr a promíchejte a vařte, dokud mrkev a kapusta nezměknou.
- Odstavte hrnec z ohně a dochuťte tamari a rýžovým octem. Podle chuti přidejte sůl. Rozdělte rýži a kari do misek a podle chuti ozdobte nasekaným koriandrem.
Leni, kari miluju, často ho dělám. Je to dobrota ! Zdraví Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
také mě chutná ⚛ ღ ♥
VymazatMyslím,že i tohle.Kari mám také ráda.Používám ho často.
OdpovědětVymazattaké ho mám ráda ⚛ ღ ♥
Vymazat