Zapečený květák se sýrem:
Mysleli jste si, že květák nemůže chutnat skvěle? Náš recept na lahodný zapečený květák se sýrem vás spolehlivě vyvede z omylu.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 35 minut
- Celkem: 45 minut
Ingredience
- 1 velký květák (s odříznutými listy), rozdělený na kousky
- 500 ml mléka
- 4 lžíce mouky
- 50 g másla
- 100 g nastrouhaného čedaru
- 2-3 lžíce strouhanky
Postup
- Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu, přidejte 1 velký květák rozebraný na kousky a vařte 5 minut – kousek květáku vyndejte a vyzkoušejte, zda je uvařený.
- Květák sceďte a vyklopte do nádoby odolné proti ohřevu v troubě. Troubu předehřejte na 220 °C.
- Vraťte hrnec na plotnu a přidejte 500 ml mléka, 4 lžíce mouky a 50 g másla.
- Rychle šlehejte, zatímco se se máslo rozpouští a směs přichází k varu – mouka zmizí a omáčka začne houstnout. Šlehejte 2 minuty.
- Vypněte plotnu, vmíchejte většinu ze 100 g nastrouhaného čedaru a přelijte květák. Rozsypte zbylý sýr a 2-3 lžíce strouhanky.
- Vložte do trouby a pečte 20 minut.
Leni, květák já můžu na všechny způsoby - obalovaný, mozeček, zapečený, polévku... Ahoj Lenka
OdpovědětVymazatLeni já si ho dám jen občas, nedělá mi dobře ⚛ ღ ♥
VymazatLeni, květák já můžu na všechny způsoby - obalovaný, mozeček, zapečený, polévku... Ahoj Lenka
OdpovědětVymazatKvěták zase tolik nemusím,ale tenhle způsob by mi asi chutnal
OdpovědětVymazatMě je po něm zase těžko, ale někdy neodolám ⚛ ღ ♥
VymazatKvěták mám ráda, to může být chutné ♥
OdpovědětVymazatUrčitě to bude dobré, ale já ho moc nemohu ⚛ ღ ♥
Vymazat