Recept na brambory se sýrem a bylinkami:
Příprava a podávání tohoto receptu na brambory je naprosto zábavné. Čerstvé bylinky, máslo a sýry jsou přesně to, co dobré brambory potřebují.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Doba pečení: 55 minut
- Počet porcí: 8
Ingredience
- 8 středně velkých brambor
- 1/2 šálku rozpuštěného másla
- 2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 2/3 šálku rozdrobeného sýru čedar
- 1/3 šálku drceného parmazánu
- 2 lžíce mleté čerstvé pažitky, šalvěje a tymiánu
Postup
- Předehřejeme troubu na 220 °C. Ostrým nožem nakrojíme každou bramboru napříč na plátky. Brambory vložíme do vymazané zapékací mísy. V malé misce smícháme máslo, sůl a pepř. Brambory pokapeme.
- Pečeme odkryté 50-55 minut dokud brambory nezměknou. V malé misce smícháme sýry s bylinkami. Brambory posypeme. Pečeme ještě asi 5 minut nebo dokud se sýr nerozpustí.
Tipy
- Tento bramborový pokrm se dobře hodí k pečenému kuřeti, sekané nebo steaku na česnekovém másle.
- Brambory můžete také zamrazit. Pokud je chcete zamrazit, zcela je zchlaďte a vložte do vzduchotěsného sáčku nebo nádoby. Pro dosažení nejvyšší kvality do připravených brambor přidejte tuk (např. máslo nebo olej). Obyčejné zmrazené brambory mohou totiž uvolňovat velké množství vody.
Taková jednoduchá jídla mám ráda a nepotřebuji k tomu ani maso
OdpovědětVymazatJíťo , já také ⚛ ღ ♥
VymazatLeni, brambory dělám hodně a často jen s kefírem nebo tvarohem, mám to ráda. Pozdravuju, Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
Také to tak mám ⚛ ღ ♥
VymazatTak to múže být dobré, mám kuchařku kde je vařeno jen z brambor ♥
OdpovědětVymazatta může být hodně zajímavá ⚛ ღ ♥
Vymazat