21. 1. 2023

 

Tarhoňa

Tarhoňa je drobná těstovina oblíbená zejména na Slovensku a v Maďarsku. Používá se jako příloha k masu se šťávou, zavářka do polévek, ale skvěle se hodí i pro přípravu těstovinových salátů. Před vařením ji nejdříve opražte, její chuť získá nový rozměr. 

Tarhoňa, Tarhoňa udusená v rúre, pripravená na jedenie 

Suroviny

Postup přípravy

Na Slovensku dostať tarhoňu hotovú bežne v každých potravinách, netreba ju teda pripravovať doma. Doma robená tarhoňa nemá tvar dokonalých guličiek, to kvôli tomu strúhaniu.

 

4 komentáře:

  1. Jednou jsem si to dala v restauraci a bylo to docela dobré Leničko ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Vím o ni,ale nikdy jsem ji neměla.Dokonce ji nedělají ani u mladých v restauraci a to podobná jídla vaří.
    Leni,hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se ten receptík líbil, ale ještě jsem to nedělala ⚛ ღ ♥

      Vymazat