Česnek ve víně
- česnek
- celý pepř
- hřebíček
- sůl
- bobkový list
- feferonky
na nálev
- 200 ml bílého vína
- 100 ml vody
- 50 g cukru
- 1 lžičku soli
Na dno každé skleničky dáme 3 kuličky pepře, 1 hřebíček, bobkový list a feferonku. Naskládáme oloupaný česnek a zalijeme teplým lákem z vína, vody, cukru a soli.
Uzavřeme a sterilujeme při 85 °C asi 15 minut.
Zdena Kocková, Hajnice
Česnek v oleji
Oloupané stroužky naplníme do skleniček a zalijeme olejem. Vydrží dlouho a olej zužitkujeme při pečení nebo grilování. Takto naložený ho můžeme také sterilovat.
Marta Kocourková, Dolní Metelsko
1,5 metru nad zemí
Každou palici zabalím zvlášť do kousku novinového papíru, naskládám do síťky od cibule a zavěsím asi 1,5 m od podlahy kdekoliv (spižírna, kuchyň, komora).
Tak koncem dubna už česneku moc nezbývá, a tak ho uložím na zbytek období dolů do ledničky.
Vilém Moravec, Krnov
https://www.ireceptar.cz/zdravi/jak-uchovat-cesnek-pro-zdravi.html
Zajímavý lekvar
OdpovědětVymazatAno ⚛ ღ ♥
VymazatJak píše Jituška je to zajímavé ♥
OdpovědětVymazatDěvčata máte pravdu ⚛ ღ ♥
Vymazat