22. 3. 2024

 

POHANKOVÉ KARBANÁTKY

Z pohanky se dá uvařit velká spousta zdravých a dobrých jídel. Představte si, že v 16. století patřila k nejoblíbenějším potravinám. Pohanka je dokonce léčivka – pomáhá mimo jiné snižovat cholesterol. Můžete z ní vařit kaši, přidávat do polévek, moučníků, dokonce ji můžete jíst i syrovou, když ji dost dlouho máčíte. Výtečné jsou z pohankové lámanky taky třeba tyhle jednoduché karbanátky.
Do hrnce nasypeme 200 g pohanky lámanky, zalijeme ji 750 ml vody, přidáme lžíci oleje a krátce povaříme do odpaření tekutiny. Na dvou lžících oleje osmahneme 1 pokrájený pórek a 100 g hub, okořeníme kmínem a osolíme. Do uvařené pohanky vmícháme tři utřené stroužky česneku, lžičku bylinkové soli, houby s pórkem a dvě lžíce Hrašky. Tvarujeme karbanátky a pečeme je v troubě vyhřáté na 230 stupňů na vymaštěném plechu asi 15 minut z každé strany. Podáváme s domácím chlebem a zeleninovým salátem. 
G
M
T
Y
Hlasová funkce je omezena na 200 znaků

6 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Ahojky Jíťo, také je vyzkouším. Honzík má pohanku rád ⚛ ღ ♥

      Vymazat
  2. Ahoj Leni, zdravím Tě po delší době. Byli jsme všichni nemocní a máme v rodině velké trápení, tak nebyl čas, nálada ani nic. Pohanku mám moc ráda, často ji dělám i různé placičky z ní. Měj se dobře, Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky Leni, tak hodně zdravíčka přeji. Leni já to chápu, když jsou starosti, vše nepotřebné jde stranou. Opatruj se ⚛ ღ ♥

      Vymazat
  3. Dálší jídlo , které nedělám, jednou jsem si to objednala v restauraci a nechutnalo mi to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pohanku občas dělám toto vyzkouším. Honzík jí má rád ⚛ ღ ♥

      Vymazat