Z
pohanky se dá uvařit velká spousta zdravých a dobrých jídel. Představte
si, že v 16. století patřila k nejoblíbenějším potravinám. Pohanka je
dokonce léčivka – pomáhá mimo jiné snižovat cholesterol. Můžete z ní
vařit kaši, přidávat do polévek, moučníků, dokonce ji můžete jíst i
syrovou, když ji dost dlouho máčíte. Výtečné jsou z pohankové lámanky
taky třeba tyhle jednoduché karbanátky. Do
hrnce nasypeme 200 g pohanky lámanky, zalijeme ji 750 ml vody, přidáme
lžíci oleje a krátce povaříme do odpaření tekutiny. Na dvou lžících
oleje osmahneme 1 pokrájený pórek a 100 g hub, okořeníme kmínem a
osolíme. Do uvařené pohanky vmícháme tři utřené stroužky česneku, lžičku
bylinkové soli, houby s pórkem a dvě lžíce Hrašky. Tvarujeme karbanátky
a pečeme je v troubě vyhřáté na 230 stupňů na vymaštěném plechu asi 15
minut z každé strany. Podáváme s domácím chlebem a zeleninovým salátem.
Ahoj Leni, zdravím Tě po delší době. Byli jsme všichni nemocní a máme v rodině velké trápení, tak nebyl čas, nálada ani nic. Pohanku mám moc ráda, často ji dělám i různé placičky z ní. Měj se dobře, Lenka
Leni,ty určitě vyzkouším
OdpovědětVymazatAhojky Jíťo, také je vyzkouším. Honzík má pohanku rád ⚛ ღ ♥
VymazatAhoj Leni, zdravím Tě po delší době. Byli jsme všichni nemocní a máme v rodině velké trápení, tak nebyl čas, nálada ani nic. Pohanku mám moc ráda, často ji dělám i různé placičky z ní. Měj se dobře, Lenka
OdpovědětVymazatAhojky Leni, tak hodně zdravíčka přeji. Leni já to chápu, když jsou starosti, vše nepotřebné jde stranou. Opatruj se ⚛ ღ ♥
VymazatDálší jídlo , které nedělám, jednou jsem si to objednala v restauraci a nechutnalo mi to.
OdpovědětVymazatPohanku občas dělám toto vyzkouším. Honzík jí má rád ⚛ ღ ♥
Vymazat