Pohanka se špenátem a tofu:
Tento recept na pohanku se špenátem a tofem je skvělým veganským pokrmem plným chuti. Pohanka je vařená do dokonalého měkkého stavu a smíchána s osvěžujícím špenátem a křehkými kousky tofu. Tato lahodná kombinace je vyvážena výraznými kořenícími přísadami, které zvýrazňují přírodní chuť ingrediencí. Tento pokrm je nejen zdravý a lehký, ale také snadno připravitelný. Bude to skvělá volba pro všechny, kteří hledají veganské a bezlepkové jídlo plné výživných látek. Vyzkoušejte tento recept na večeři a objevte nové lahodné varianty pohanky.
Suroviny
- 200 g pohanky
- 200 g špenátu
- 200 g tofu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisované česneky.
- Přidejte nadrobené tofu a orestujte ho, dokud nezíská zlatavou barvu.
- Přidejte na pánvi taktéž špenát a restujte ho, dokud neopadne a změkne.
- Zatímco se špenát restuje, připravte si pohanku – propláchněte ji pod tekoucí vodou, aby se zbavila hořkosti.
- Pohanku vložte do hrnce, zalijte vodou a vařte přibližně 15 minut, dokud nezměkne.
- Vodu slijte a pohanku nechte v hrnci odstát pod pokličkou zhruba 5 minut.
- Přidejte do pohanky směs s tofu a špenátem, zalijte sójovou omáčkou, přidejte mletý kmín a promíchejte.
- Pokud je zapotřebí, dochuťte solí a pepřem dle své chuti.
- Pokrm je hotový a můžete servírovat.
Parádní recept,už jsem skopírovala
OdpovědětVymazatDobře. Bude to dobré.⚛ ღ ♥ Včera jsem dělala plněné papriky, ale plněné pohankou, kukuřicí, hráškem, klíčky a tofu. Hmotou jsem naplnila papriky, dala do pekáče, přidala česnek, nakrájená rajčata , znytek tofu a kompot.ananas a dala péci . Bylo to výborné.
VymazatMůže to být dobré ♥
OdpovědětVymazatTaké si myslím. Vyzkouším.
Vymazat