Pohankové rizoto s dýní a tofu:
Rychle hotové rizoto pro celou rodinu – ideální jídlo pro zimní dny. Pohanka v kombinaci s dýní krásně prohřeje tělo a pohladí trávení.
Ingredience- kus dýně hokkaido
- 1/2 cibule
- 1/2 natural tofu
- 1 lžíce oleje
- 60 g pohanky kroupa
- koření: koriandr mletý, pískavice, kurkuma, tymián (od každého trošku)
- sojová omáčka
- sůl
Jak připravit pohankové rizoto
- Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku s větší špetkou soli.
- Přidáme na kostky nakrájené tofu a orestujeme.
- Vsypeme kostky dýně, zasypeme kořením, zastříkáme sojovou omáčkou a promícháme.
- Zalijeme vodou a dusíme do změknutí dýně.
- Vmícháme uvařenou pohanku, promícháme, případně ještě dochutíme.
- Podáváme.
Praktické
- Toto jídlo splňuje podmínky kompletního talíře, stačí přidat už jen například rukolu a trošku pickles.
Obměna
- Koření můžeme různě měnit. Můžeme třeba nasypat kari, nebo vyměnit tymián za libeček, provensálské aj. Pískavici můžeme vynechat.
- Místo tofu můžeme dát tempeh, seitan nebo jakoukoliv uvařenou luštěninu (doporučujeme třeba cizrnu).
- Dýně se dá nahradit batátem nebo mrkví.
https://www.jimejinak.cz/pohankove-rizoto-s-dyni-a-tofu/
To je dobrota zase pro mě
OdpovědětVymazatTaké to vyzkouším. Bude to dobré.
VymazatTak toto mě neláká , měla jsem ji jednou a nechutnalo mi to, asi jsem mlsná ♥
OdpovědětVymazatTak u nás máme pohanku rádi. Je zdravá. Na tento receptík se c hystám ⚛ ღ ♥
Vymazat