Vepřová panenka v listovém těstě
- 500.0 g vepřová panenka
- 200.0 g anglická slanina
- 3.0 lžíce plnotučná hořčice
- 3.0 lžíce rostlinný olej
- 0.5 lžička sůl
- 1.0 balení listové těsto
-
2.0 troška pepř
Příprava
Vepřovou panenku v celku odblaníme a prudce orestujeme na oleji ze všech stran.
Koupené listové těsto vyválíme na vál , potřeme ho hořčicí a celé poklademe plátky anglické slaniny. Do středu těsta dáme vepřovou panenku, osolíme a opepříme.
Těsto na okrajích dobře spojíme, aby šťáva z masa nevytékala, ale vsákla se do těsta. Povrch těsta potřeme žloutkem a můžeme posypat kmínem nebo seznamem.Než vložíme závin do trouby, nařízneme těsto nahoře několikrát šikmo nožem, aby skrz něj mohla při pečení unikat pára.
Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v rozpálené troubě minimálně 15 minut na 190 stupňů. Po upečení vyndáme z trouby a necháme asi 5-8 minut odpočinout.Tip k receptu
Podáváme teplé i studené se zeleninovým salátem, dobře se hodí i dušená zeleninová směs na másle.
https://srecepty.cz/veprova-panenka-v-listovem-teste#google_vignette
Občas panenku dělám.V listovém těsto je to zajímavé.
OdpovědětVymazatDělala jsem jí v neděli.Byla dlobrá, ale přestože jsem jí opekla, potřela kořením zabalila do anklické a pak do těsta, tak mi přišla trochu suchá. Dceři chutnala. Byla k tomu gril.zelenina tak to šlo. Možná jsem jí měla vyndat dříve. nevím.
VymazatTak tohle jsem ještě nejedla ♥
OdpovědětVymazatJe to docela dobré.
Vymazat