Zelné listy plněné mrkví
Zelné listy známe hlavně plněné mletým masem. Určitě vyzkoušejte tento recept, kde část masa nahradí mrkev.
- 10 lístků zelí
- 1 lžička soli
- 350 ml masového vývaru
- Na náplň
- 400 g mrkve
- 3 lžíce oleje
- 2 ks šalotky
- 0.5 hrnku nasekaných bylin - oregano, majoránka, petržel
- 1 stroužek česneku
- 1 hrnek vařené rýže
- 2 špetky mletého pepře
- 250 g mletého vepřového masa
Postup přípravy
- Ze zelí vyberte stejně velké listy.
- Listy povařte přibližně 2 minuty v hrnci s osolenou vodou.
- Ze zelných listů vykrojte silná žebra, nebo je seřízněte na menší tloušťku (vyříznutí udělá v listu nepříjemný otvor, zatímco seříznutí ponechá list celistvý a snadněji plnitelný).
- V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou šalotku.
- Přidejte na tenké nudličky nakrájenou mrkev, nasekané bylinky, maso a duste 5 minut.
- Maso podle chuti osolte, přidejte pepř a prolisovaný česnek. Nakonec vmíchejte rýži.
- Na každý zelný list položte přibližně lžíci náplně-záleží, jak velké zelné listy máte.
- Nejprve přehněte boční strany listu dovnitř směrem k náplni, pak list zamotejte, a to směrem od seříznutého košťálu ke špičce listu.
- Listy uložte (spojem dolů) do zapékací misky, nebo pekáčku.
- Podlijte vývarem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 50 minut.
- https://www.prostreno.cz/recepty/13105/Zelne-listy-plnene-mrkvi
Zajímavý recept.To by mě skoro nenapadlo je plnit mrkví.
OdpovědětVymazatChystám se na tvoření. Není to taková piplačka jako co jsem dala recept před několika dny.
VymazatZajímavé jídlo ♥
OdpovědětVymazatDělala jsem o víkendu. Bylo to dobré.
Vymazat