Koblihy nemusejí být jen smažené, dají se i upéct v troubě. Je to
snadné, chutnají skvěle a zároveň ušetříte nějakou tu kalorii. Plnit je
můžete marmeládou podle vlastní chuti. Po upečení už jen koblížky
potřete máslem s rumem a pocukrujete.
Postup přípravy
Plech vyložíme pečicím papírem.
Do vlažného mléka přidáme rozdrobené droždí
a lžičku cukru z odváženého množství. Promícháme a necháme vzejít kvásek.
Do
mísy vsypeme mouku, zbytek cukru a vanilkový cukr, špetku soli a
citronovou kůru. Přidáme rum, žloutek, povolené máslo a vzešlý kvásek a
vypracujeme hladké těsto. Mísu s těstem přikryjeme čistou utěrkou a
necháme 45-60 minut kynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý rozválíme na plát a na jeden z nich vyznačíme skleničkou kolečka.
Doprostřed
každého kolečka dáme marmeládu nebo povidla, přikryjeme druhou
polovinou těsta, pořádně kolem kopečku marmelády těsto zamáčkneme prsty a
skleničkou vykrojíme koblížky.
Nebo
z vyváleného těsta vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme
marmeládu nebo povidla, druhým kolečkem přikryjeme a pořádně stlačíme
okraje.
Koblížky naskládáme na připravený plech a necháme dalších 30 minut kynout.
Pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C asi 12-15 minut dozlatova.
Hned po vytažení z trouby koblihy bohatě potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.
Jsou,jak malovaný.Narazila jsem na ně už několikrát a myslím,že je brzy vyzkouším.
OdpovědětVymazatJsou dobré. Hezký večer.
VymazatŠkoda, že je nesmím ♥
OdpovědětVymazatTak to mě mrzí. Z trouby jsou fakt dobré a nejsou mastné ⚛ ღ ♥
Vymazat