13. 2. 2025

 

Koblížky z trouby 

Koblihy nemusejí být jen smažené, dají se i upéct v troubě. Je to snadné, chutnají skvěle a zároveň ušetříte nějakou tu kalorii. Plnit je můžete marmeládou podle vlastní chuti. Po upečení už jen koblížky potřete máslem s rumem a pocukrujete. 

 

 

Postup přípravy 

Plech vyložíme pečicím papírem.   

Do vlažného mléka přidáme rozdrobené droždí
a lžičku cukru z odváženého množství. Promícháme a necháme vzejít kvásek.  

Do mísy vsypeme mouku, zbytek cukru a vanilkový cukr, špetku soli a citronovou kůru. Přidáme rum, žloutek, povolené máslo a vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto. Mísu s těstem přikryjeme čistou utěrkou a necháme 45-60 minut kynout.  

Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý rozválíme na plát a na jeden z nich vyznačíme skleničkou kolečka.  

Doprostřed každého kolečka dáme marmeládu nebo povidla, přikryjeme druhou polovinou těsta, pořádně kolem kopečku marmelády těsto zamáčkneme prsty a skleničkou vykrojíme koblížky.  

Nebo z vyváleného těsta vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla, druhým kolečkem přikryjeme a pořádně stlačíme okraje.   

Koblížky naskládáme na připravený plech a necháme dalších 30 minut kynout. 

Pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C asi 12-15 minut dozlatova.  

Hned po vytažení z trouby koblihy bohatě potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.  

https://www.toprecepty.cz/recept/31377-koblizky-z-trouby/ 

 

 

G
M
T
Y

4 komentáře:

  1. Jsou,jak malovaný.Narazila jsem na ně už několikrát a myslím,že je brzy vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí. Z trouby jsou fakt dobré a nejsou mastné ⚛ ღ ♥

      Vymazat