12. 4. 2025

Pečená vinná klobása s jablky a cibulí z jednoho pekáče

 


Vinná klobása

I když se vinná klobása tradičně připravuje hlavně v období Vánoc, skvělá je i na podzim, v čase vinobraní. Když ji upečete na lůžku z podzimních jablek a cibule, máte postaráno i o šťavnatou přílohu.

  • 400 g vinné klobásy
  • 2 lžíce sádla
  • 4 ks cibule
  • 4 ks jablek
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 5 snítek čerstvého tymiánu
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka čerstvě mletého pepře

Vinnou klobásu rozdělte na čtyři stejně dlouhé části – v místě, kde ji chcete rozdělit, prsty zmáčkněte náplň, klobásu párkrát zakruťte a ostrým nožem oddělte. Z oddělených částí postupně zamotejte šneky a zajistěte je dvěma ostrými špejlemi zapíchnutými napříč. 

https://www.prozeny.cz/clanek/vinna-klobasa-pecena-se-sezonni-zeleninou 

G
M
T
Y
Hlasová funkce je omezena na 200 znaků

1 komentář:

  1. Manžel dostal od kamaráda asi 2 kila vinných klobás.Dělá v masném průmyslu a tyhle byly podle nového receptu.Dala jsem je zatím do mrazáku,ale jeden z tvých receptů určitě vyzkouším

    OdpovědětVymazat