21. 5. 2025

Vinná klobása se zelím

 


 

Seznam surovin

·         Postup přípravy

·         Zelí nakrájejte na kostičky, nasypte do vroucí osolené a z 1/2 citronu okyselené vody, 4-5 minut ho povařte a sceďte.

·         Na pánvi rozehřejte cukr s 1 lžící vody, nechte ho rozpustit a krátce bublat. Pak přidejte scezené zelí, na plátky nakrájená oloupaná jablka, propláchnuté rozinky, šťávu z druhé půlky citronu, podlijte vínem a zvolna vařte asi 4-5 minut.

·         Vmíchejte přepůlené a vypeckované bobule hroznového vína a krátce prohřejte. Podle chuti osolte a opepřete.

·         Klobásy mezitím rozdělte na 4 díly, stočte je do šneků a propíchněte křížem špejlemi, které podle potřeby zkraťte. Upečte je na olejem potřené pánvi z obou stran nebo je upečte potřené olejem na grilu.

·         Podávejte s připraveným zelím.

 

 

G
M
T
Y
Hlasová funkce je omezena na 200 znaků

4 komentáře:

  1. Leni ahoj, zelí moc nemůžu ale klobásu bych si dala hned teď !!! Děláš chutě :o). Opatruj se, Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky Leni, mám je také ráda. Hezký den ⚛ ღ ♥

      Vymazat
  2. Leni,opět zajímavý recept s klobásou.Pořád mám v mrazáku.Něco vyzkouším

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ono i tady na blogu jsou receptíky ⚛ ღ ♥

      Vymazat