19. 9. 2020

Ořechové skořápky

 

Ořechové skořápky během podzimu vyvážíte zlatem. Po přečtení tohoto článku už nevyhodíte ani jedinou!

 

 

Všichni víme, jak zdravé jsou ořechy, kolik obsahují živin, energie a vitamínů. A co víte o ořechových skořápkách? Tyto věci jsme se dozvěděli od starších lidí, kteří si je na podzim pečlivě uchovávali a nikdy je nevyhazovali.

Ořechové skořápky

Ořechové skořápky jsou chemicky neutrální biologické materiály, které nemají žádný toxický účinek na lidské tělo a ani na životní prostředí. Už v dávných dobách však lidé znali jejich užitečné vlastnosti, které využívali k léčbě a prevenci různých zdravotních neduhů.

 

Mnozí lidé v minulosti používali skořápky k léčbě cukrovky a to tak, že jednou za 6 týdnů během jednoho dne pili ořechový čaj – čaj z ořechových skořápek (3-4 šálky).

Kúru opakovali jednou za 6 týdnů. Čaj ze skořápek je však nejen nápomocný, ale také překvapivě chutný!

Zbaví vás kašle a nachlazení: uleví se vám nejpozději do dvou hodin!

Na podzim a v zimě  mějte ořechové skořápky vždy po ruce. Při nachlazení, příznacích chřipky, dlouhotrvajícím kašli a zahlenění dokáží překvapivě rychle pomoci.

Postup přípravy:

Ořechové skořápky důkladně omyjeme, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Pomalu vaříme 30 minut. Čaj z vlašských ořechů necháme po dovaření ještě chvíli odstát.

Čaj ze skořápek vlašských ořechů scedíme a popíjíme zejména při vlhkém kašli, můžeme ho podávat i několik dní po sobě.
 

 

 

 

 

4 komentáře:

  1. Jj to jsem někde také četla...a je ještě skořápka dobrá, když máš nábytek porýpaný, tak skořápkou se tře na tu rýhu a ona zmizí mám vyzkoušené :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš Ivetko to neznám, pa pěknou neděličku a brzy se uzdrav 🌼💕🌸

      Vymazat
  2. Tak to je zajímavé.Čaj piju,ale nevím,zda bych si udělala ze skořápek.Manžela baví loupat ořechy a mladí mu přinesou bednu a on jim ty skořápky vrátí a oni je spálí,ale nevím,zda v krbu a nebo v kotli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jíťo to je manžel dobrý, mě to louskání nebavilo nikdy. Článek jsem ještě doplnila o přápravu. papa 🌼💕🌸

      Vymazat