Med květový nektarový pastovaný
Nektarový
(květový) med upravený řízenou krystalizací do pastovité konzistence.
Proces pastování probíhá bez zahřívání a bez použití přísad. Jedná se v
podstatě o několikadenní pomalé míchání krystalizujícího medu. Výsledkem
je pastovaný neboli pastový med, který už dále nekrystalizuje, snadno
se roztírá, ale neteče
Nektarový (květový) med upravený řízenou krystalizací do
pastovité konzistence. Proces pastování probíhá bez zahřívání a bez
použití přísad. Jedná se v podstatě o několikadenní pomalé míchání
krystalizujícího medu. Výsledkem je pastovaný neboli pastový med, který
už dále nekrystalizuje, snadno se roztírá, ale neteče.
Marcel Gregor se věnuje včelařství už od roku 2005. Vedle
svého původního potravinářského vzdělání je i vyučeným včelařem, kromě
toho se stal také učitelem včelařství a prohlížitelem včelstev. Včelaří s
desítkami včelstev v moderních úlech na pomezí Polabí a Žďárských
vrchů. Je předsedou nejstarší české včelařské organizace v Chrudimi
(zal. 1864). Med a včelí produkty zpracovává v provozovně v obci
Sobětuchy poblíž Chrudimi. Kromě čistého medu a medu s ořechy nebo
ovocem, vyrábí také medovinu, propolisové produkty a medové cukrovinky.
https://www.medovy.shop/p/med-kvetovy-nektarovy-pastovany#

Žádné komentáře:
Okomentovat