25. 1. 2021

 Med květový nektarový pastovaný


Včelařství M. Gregor Nektarový (květový) med upravený řízenou krystalizací do pastovité konzistence. Proces pastování probíhá bez zahřívání a bez použití přísad. Jedná se v podstatě o několikadenní pomalé míchání krystalizujícího medu. Výsledkem je pastovaný neboli pastový med, který už dále nekrystalizuje, snadno se roztírá, ale neteče

Nektarový (květový) med upravený řízenou krystalizací do pastovité konzistence. Proces pastování probíhá bez zahřívání a bez použití přísad. Jedná se v podstatě o několikadenní pomalé míchání krystalizujícího medu. Výsledkem je pastovaný neboli pastový med, který už dále nekrystalizuje, snadno se roztírá, ale neteče.
 
Marcel Gregor se věnuje včelařství už od roku 2005. Vedle svého původního potravinářského vzdělání je i vyučeným včelařem, kromě toho se stal také učitelem včelařství a prohlížitelem včelstev. Včelaří s desítkami včelstev v moderních úlech na pomezí Polabí a Žďárských vrchů. Je předsedou nejstarší české včelařské organizace v Chrudimi (zal. 1864). Med a včelí produkty zpracovává v provozovně v obci Sobětuchy poblíž Chrudimi. Kromě čistého medu a medu s ořechy  nebo ovocem, vyrábí také medovinu, propolisové produkty a medové cukrovinky.
 
pastovaný med
 
https://www.medovy.shop/p/med-kvetovy-nektarovy-pastovany#
Med květový nektarový pastovaný

 

Žádné komentáře:

Okomentovat