31. 3. 2021

 

Křupavé vanilkové rohlíčky:

Recept Křupavé vanilkové rohlíčky 

Vynikající křupavé vanilkové rohlíčky na vánoční posezení. Byli výborné, doma mi to brali ještě z plechu. Velmi oblíbené na tyto svátky. Autor: Lacusin

SUROVINY

Těsto:

250 gmáslo
3 ksžloutky
180 gzakysaná smetana
500 ghladká mouka
1/2 kscitron - šťáva + kůra
1 bal.vanilkový cukr

Dále budeme potřebovat:

moučkový cukr na poypanie
vanilkový cukr na posypání
džem na plnění
 

POSTUP PŘÍPRAVY

Máslo si necháme odstát, aby dostalo pokojovou teplotu. Přidáme k němu žloutky a zakysanou smetanu. Pomocí mixéru vymícháme a následně přidáme citronovou kůru a šťávu, vanilkový cukr a mouku. Uhněteme hladké těsto, které necháme odstát cca půl hodinu. Rozdělíme si těsto na 10 stejných dílků.

 
Každou část si vytvarujeme do tvaru malého lívance a srolujeme. Umístíme je na plech, který zakryjeme fólií a necháme v chladničce odstát 24 hodin.
 
Z takto připraveného odleželého těsta ve tvaru lívanců si nakrájíme trojúhelníky (8 ks) a stočíme je do tvaru croissantu (můžeme naplnit džemem nebo jinou nádivkou). Ukládáme na plech, který jsme si vystlali papírem a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20 minut. 

 Zdroj: https://www.nejrecept.cz/recept/krupave-vanilkove-rohlicky-r172

2 komentáře: