Křupavé vanilkové rohlíčky:
Vynikající křupavé vanilkové rohlíčky na vánoční posezení. Byli výborné, doma mi to brali ještě z plechu. Velmi oblíbené na tyto svátky. Autor: Lacusin
SUROVINY
Těsto:
250 gmáslo
3 ksžloutky
180 gzakysaná smetana
500 ghladká mouka
1/2 kscitron - šťáva + kůra
1 bal.vanilkový cukr
Dále budeme potřebovat:
moučkový cukr na poypanie
vanilkový cukr na posypání
džem na plnění
POSTUP PŘÍPRAVY

Každou část si vytvarujeme do tvaru malého lívance a srolujeme. Umístíme
je na plech, který zakryjeme fólií a necháme v chladničce odstát 24
hodin.

Z takto připraveného odleželého těsta ve tvaru lívanců si nakrájíme
trojúhelníky (8 ks) a stočíme je do tvaru croissantu (můžeme naplnit
džemem nebo jinou nádivkou). Ukládáme na plech, který jsme si vystlali
papírem a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20 minut.
Mňam...dobrota...😀😀😀
OdpovědětVymazatHI hi hi ☘ღ ♥
Vymazat