13. 3. 2021

 

Krůta na divoko:

Recept Krůta na divoko 

SUROVINY

Ingredience:

2 ks krůtí stehna
1 ks mrkev
10 deka slaniny
2 stroužky česneku
2 deci červeného vína
česnek
rozmarýn
jalovec
nové koření
bob.list
chilli
mletý kmín
několik cibulek
 

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Maso si naložíme den předem do marinády - stehna pořádně pomažeme česnekem a vložíme do oleje, kam jsme dali koření a bylinky.
  2. Druhý den si připravíme pánev a osmahneme slaninu a přidáme stehna. Pak přendáme do pekáčku, přidáme nakrájenou mrkev, několik nakládaných cibulek a mírně podlijeme.
  3. Pečeme asi hodinku přikryté (180 stupňů) a pak odkryjeme. Přidáme víno a pečeme odkryté aspon další půl hodinku. Poté maso vyndáme a výpek přelijeme do kastrůlku a rozmixujeme.
  4. Podáváme s restovanou zeleninou a pečeným bramborem. Dobrou chuť!
     
    Zdroj: https://www.nejrecept.cz/recept/kruta-na-divoko-r965
 
 
 

 

4 komentáře:

  1. Tak to může být veliká mňamka Leni určitě vyzkouším už teď se mi sliny tvoří hihi...🌞🐶 👌😋

    OdpovědětVymazat
  2. Já jím jenom krůtí prsa a nebo kuřecí.Nic,kde jsou kosti.
    Recept je zajímavý

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já mám rána i stehýnka, ale mám dojem, že tu bude dobré i z masa bez kosti ⚛ ღ☘

      Vymazat