12. 3. 2021

 

Krůtí perkelt s rýži a zeleninou:

Recept Krůtí perkelt s rýži a zeleninou 

Jeden z mých oblíbených receptů na perkelt. Dělávám ho z různého druhu masa, ale nejvíce nám doma chutná z krůtího masa. Přílohu si můžete zvolit podle sebe, já to většinou podávám s klasickou osmaženou rýží, ale někdo si perkelt neumí představit s touto přílohou. Tradiční přílohou jsou máslové halušky, ale u nás doma to moc nejde. Autor: Kocmax

SUROVINY

350 g krůtího masa ze stehna bez kůže
1 ks cibule
1 lžíce hladké mouky
dle potřeby vývar
1 lžička sladké papriky
2 ks jarní cibulky
dle chuti sůl
 

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Maso nakrájíme na malé kousky, cibuli na jemno, podlijeme malým množstvím vývaru, osolíme a okořeníme. Dusíme a v případě potřeby postupně přidáváme vývar.
  2. Když je maso téměř měkké, zahustíme moukou, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku i s natí.
  3. Vaříme ještě alespoň 10 minut, aby se propojily chutě a vyvařila se přebytečná tekutina. Perkelt by měl být hustší s menším množstvím omáčky než klasický guláš.
  4. Podáváme s rýží a čerstvou zeleninou. Vhodné je rajče, jarní cibulka, rucola, naklíčené mungo fazole apod. V každém případě je zeleninu nepodceňte, dodá jídlu svěžest a lehkost.
     
    Zdroj: https://www.nejrecept.cz/recept/kruti-perkelt-s-ryzi-a-zeleninou-r5618
 

 

4 komentáře:

  1. No mňáááááám další skvělý recept díky za něj 🌞🐶 👌😋

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Občas tu je něco najímavého, co se může šiknout ⚛ ღ ♥

      Vymazat
  2. Tak toto je už jiné,asi podobné dělám.Je to moc dobré

    OdpovědětVymazat