17. 3. 2021

 

Mrkvové rohlíčky:

Kynuté těsto, mrkvová nádivka (nádivku můžeme nahradit - podle chuti). Autor: Romča

Recept Mrkvové rohlíčky 

SUROVINY

400g polohrubé mouky
dle chuti sůl a pepř
asi 200 ml vlahého mléka
50 ml rostlinného oleje
1 sáček sušeného droždí

Mrkvová náplň

asi 1/2 kg nahrubo nastrouhané mrkve
trochu citronové šťávy
dle chuti sůl a pepř
plátek másla
 

POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Mouku smícháme se solí a pepřem, přidáme mléko a olej a kvásek , který připravíme do hrnečku z droždí, špetky cukru a trošky vlahého mléka-necháme asi 5 minut vzejít.
  2. Propracujeme těsto a necháme vykynout. Rohlíčky naplníme podušenou mrkví a potřeme žloutkem, posypeme kmínem a necháme ještě chvíli na plechu kynout. Pak vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180-200 stupňů dozlatova.
  3. Mrkvová náplň: 
    Mrkev nastrouháme nahrubo a dáme na rozpuštěný plátek másla, zakapeme citronem , osolíme , opepříme a trochu podlijeme vodou, dusíme doměkka.
     
    Zdroj:       https://www.nejrecept.cz/recept/mrkvove-rohlicky-r1481
 

 

4 komentáře:

  1. Mňam,já jsem dělávám mrvánky...🥧🥧🥧

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem jednou zkoušela cukroví nebylo to nejhorší, ale to mě láká ♥ ღ ☼

      Vymazat
  2. No mňam že já sem vždycky jdu v noci opět mám hlad hihi..:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hi hi hi samé dobrůtky, no já se musím krotit ♥ ღ ☼

      Vymazat