Mrkvové rohlíčky:
Kynuté těsto, mrkvová nádivka (nádivku můžeme nahradit - podle chuti). Autor: Romča
SUROVINY
400g polohrubé mouky
dle chuti sůl a pepř
asi 200 ml vlahého mléka
50 ml rostlinného oleje
1 sáček sušeného droždí
Mrkvová náplň
asi 1/2 kg nahrubo nastrouhané mrkve
trochu citronové šťávy
dle chuti sůl a pepř
plátek másla
POSTUP PŘÍPRAVY
- Mouku smícháme se solí a pepřem, přidáme mléko a olej a kvásek , který připravíme do hrnečku z droždí, špetky cukru a trošky vlahého mléka-necháme asi 5 minut vzejít.
- Propracujeme těsto a necháme vykynout. Rohlíčky naplníme podušenou mrkví a potřeme žloutkem, posypeme kmínem a necháme ještě chvíli na plechu kynout. Pak vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180-200 stupňů dozlatova.
- Mrkvová náplň:
Mrkev nastrouháme nahrubo a dáme na rozpuštěný plátek másla, zakapeme citronem , osolíme , opepříme a trochu podlijeme vodou, dusíme doměkka.Zdroj: https://www.nejrecept.cz/recept/mrkvove-rohlicky-r1481
Mňam,já jsem dělávám mrvánky...🥧🥧🥧
OdpovědětVymazatJá jsem jednou zkoušela cukroví nebylo to nejhorší, ale to mě láká ♥ ღ ☼
VymazatNo mňam že já sem vždycky jdu v noci opět mám hlad hihi..:))
OdpovědětVymazatHi hi hi samé dobrůtky, no já se musím krotit ♥ ღ ☼
Vymazat