Poctivý sulc - recept našich dědů schová do kapsy i drahé léky na klouby.
Někdy dávno naši prarodiče připravovali sulc vždy, když měli příležitost. Dnes se sulc vaří málo kde, ale určitě si pamatujete na vynikající chuť. Autor: Triniti
SUROVINY
2 ksvepřové koleno
2 ksvepřové nožičky
500 gvepřové kůže
500 gvepřová plec
20 kuličekpepř
10 kuličeknového koření
3 ksbobkový list
2 kscibule
10 stroužkůčesnek
5 ksmrkev
2 kspetržel
1/2 ksceler
sůl
ocet
POSTUP PŘÍPRAVY
- Do většího hrnce se studenou vodou uložíme umyté kolena, paprčky, kůže a dáme vařit. Přidáme pepř, nové koření, bobkový list a vaříme asi 2 hodiny.
- Přidáme cibuli, česnek, osolíme a přidáme i pár kapek octa. Průběžně sbíráme pěnu z povrchu.
- Během těchto dvou hodin nemícháme, pouze sbíráme pěnu.
- Když se maso začne oddělovat od kosti, přidáme mrkev, petržel, celer a vepř. plec. Vaříme, dokud maso změkne. Trvá to déle, ale trpělivost růže přináší.
Moje maminka dėlala často.😀😀😀
OdpovědětVymazatU nás se také dělal ♥ ღ ☼
VymazatMám to ráda někdy si ho uděláme ale nedávam tam zeleninu 😀😀😀
OdpovědětVymazatBětuško u nás ho dělal tatínek a také bez zeleniny, prima den ⚛ ღ ♥
VymazatU nás to dělal tatínek,moc hezký blog a recepty.Hneda si ho přidám i na Kouzelnou vařečku....
OdpovědětVymazatRomanko, děkuji. Občas je tu něco zajímavého⚛ ღ ♥ prima odpoledne ⚛ ღ ♥
VymazatMůj tatínek ho dělal také bez zeleniny :-)
OdpovědětVymazatU nás také, prima den ♥ ღ ☼
Vymazat