Piškotová roláda s tvarohovým krémem:

Suroviny 12 porcí
- Těsto:
- 4 vejce
- 4 vrchovaté lžíce třtinového cukru
- 4 – 5 vrchovatých lžic hladké mouky
-
- náplň:
- 2 měkké tvarohy
- 3 lžíce cukru moučka
- trochu mléka
- cca 50 g změklého másla
- 2 lžíce kakaa
- asi 10 stejně velkých jahod
-
- poleva:
- čokoláda na vaření
- bílá čokoláda
- rostlinný olej
Postup přípravy receptu
Nejdřív uděláme krém - tvaroh, cukr, kakao, trochu mléka a změklé máslo nakrájené na kostičky šleháme dokud se vše dokonale nespojí. Dáme do lednice.
Těsto - vejce šleháme s cukrem asi 10 minut dokud nevznikne pěna, poté postupně přimícháváme prosátou hladkou mouku a už nešleháme jen mouku lehce vmícháme do pěny.
Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 15 minut v troubě vyhřáté na nejvyšší stupeň.
Když těsto vyndáme z trouby, necháme ho vychladnout, sloupneme ho opatrně z pečícího papíru a položíme na čistou navlhčenou utěrku.
Potom na piškot rovnoměrně rozetřeme tvarohový krém a doprostřed dáme do řady omyté jahody. Opatrně vytvoříme roládu a necháme ji ztuhnout v lednici (nejlépe na nějakém tácku vyloženém alobalem).
Asi za půl hodiny si připravíme vodní lázeň. Polevu uděláme z rozpuštěné čokolády na vaření s trochou oleje, aby byla řidší. Pokud chceme polevu dvoubarevnou - přichystáme dvě vodní lázně. Bílou polevu vytvoříme z kvalitní bílé čokolády s trochou rostlinného oleje.
Roládu poléváme nejprve tmavou polevou po celé ploše a pak dozdobíme světlou polevou.
Necháme v lednici ztuhnout.
Poznámka od kuchařky
Při pečení můžeme těsto zkontrolovat jestli už je upečené - pomocí špejle -zapíchneme ji do těsta a pokud se těsto lepí, ještě piškot není. Nebo na těsto položíme prst a pokud se vytvoří v piškotu důlek - ještě chvíli pečeme.
Při polévání rolády čokoládou se hodí cukrářská mřížka, pokud ji nemáte, položte pod roládu alobal, na který bude přebytečná poleva odkapávat.
Zdroj: https://www.toprecepty.cz/recept/6557-piskotova-rolada-s-tvarohovym-kremem/
To je mňamka Leni...😀😀😀
OdpovědětVymazatHi hi hi to tedy je ⚛ ღ ♥
OdpovědětVymazatLeni piškotové rolády jsou nejlepší hlavně rychlé, já o víkend zase pekla tu jelení slzu jelikož přijela dcera s Čakínkem pozvala jsem na oběd na svíčkovou, tak si pochutnala :-) kdoví kdy se zase uvidíme ani toho psa nebude moci Kuba přivézt :-(
OdpovědětVymazatIvetko, jsi cukrářka ⚛ ღ☘ doba je divná ⚛ ღ☘
VymazatAž se budeme moci zase setkávat,tak budu péct samé dobroty.Takhle jsme na to dva a manžel by potřeboval zhubnout.
OdpovědětVymazatJá Ti rozumím Jíťo, on to šlověk na sebe přihodí rychle, ale dát dolů dvě kila je dřina :-)
OdpovědětVymazat