29. 3. 2021

 Rizoto se zakysanou smetanou na kari:

 

Ingredience

  • 1 ½  hrníčku rýže
  • 3 hrníčky vody
  • 1 ks menšího pórku
  • 200 g zakysané smetany
  • 150 g mraženého hrášku
  • 150 g mražené kukuřice
  • 1 lžička másla
  • 1 lžička kari kořeni
  • sůl

    Postup přípravy

    Rýži propláchneme a uvaříme ve vodě podle návodu uvedeném na obalu. Na másle opečeme na kousky pokrájený pórek, poté přidáme kukuřici a hrášek, osolíme a necháme chvíli povařit. Na závěr přidáme zakysanou smetanu, kari koření, promícháme a po pár minutách vaření přisypeme uvařenou rýži. 

    Zdroj: https://www.ferpotravina.cz/jidla-z-ryze/rizoto-se-zakysanou-smetanou-na-kari

 

4 komentáře:

  1. To by bylo pro mě.Manžel se drží klasiky.

    OdpovědětVymazat
  2. Leni máš tu toho zase moc zajímavého děkuji******************************

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Bětuško, občas je tu něco zajímavého ⚛ ღ☘

      Vymazat