28. 3. 2021

 

Pikantní těstoviny s dýní:

Pikantní těstoviny s dýní 

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g těstovin
  • 500 g dýně (nakrájené na větší kostky)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 feferonky
  • hrst zelené petrželky
  • olivový olej
  • sůl
  • parmazán

    Úvod

    Recept jako stvořený do podzimních plískanic, oranžová dýně a feferonky Vám rozjasní den :-)

    Postup

    Jemně nasekaný česnek, feferonku a zelenou petrželku dáme za studena do pánve, na to rozložíme nakrájenou dýni, polijeme trochu olivovým olejem, osolíme a začneme dusit za občasného míchání. Je-li třeba, přidáme trochu teplé vody. Dýně se má rozvařit a udělat hustší kašičku. Mezitím si uvaříme těstoviny a když jsou ještě hodně „al dente“, scedíme je, dáme na pánev k dýni a ještě asi minutku provaříme, za stálého míchání. Podáváme sypané strouhaným parmazánem. Dýně byla oranžová, já snad ani jinou neznám. Těstoviny byly penne rigate, ale to už je na vás, které si vyberete. Vzkaz Miloškovi - pozor na zuby! Dneska jsem to jedla u švagra a mohu říct, že je to vynikající!

    Zdroj: https://www.labuznik.cz/recept/pikantni-testoviny-s-dyni/

 

2 komentáře: