Tousty se sýrem a pórkem & salátkem
Nenápadný skvost! Kombinace sýru a pórku je jednoduše geniální. Salátek je skvělou tečkou, která jídlo vyladí k dokonalosti.
Ingredience
- 50g másla
- 2 malé pórky nebo bílá a světle zelená část z 1 velkého (cca 300g)
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 4–6 plátků toustového chleba (nejlépe celozrnného)
- 100g výrazného čedaru nebo jiného dobrého polotvrdého sýra, nastrouhaného
- 1 lžíce jablečného octa nebo citronové šťávy
- 2–3 lžičky hrubozrnné hořčice
- 1 lžíce javorového sirupu nebo tekutého medu
- 2 mrkve, nakrouhané na stužky
- 1 červené jablko, zbavené jádřince a nakrájené na tenké klínky
- 1 malá červená řepa, nastrouhaná nahrubo
Příprava jídla
1 V pánvi na polovině másla duste osolený a opepřený pórek podlitý 1,5 lžící vody doměkka; asi 12 minut (podle potřeby podlévejte trochou vody, aby se nepřichytil).
2 Mezitím připravte salát: Promíchejte v míse ocet, hořčici a javorový sirup, osolte a opepřete. Promíchejte s mrkví a jablkem, pak posypte červenou řepou, ale už nemíchejte.
3 Na silném ohni rozehřejte grilovací pánev. Všechen chléb namažte po jedné straně zbývajícím máslem. Do odstaveného pórku vmíchejte sýr a pak směs rozdělte na nenamazanou stranu dvou chlebů, přiklopte zbývajícími tak, aby máslo bylo navrchu. Opékejte na pánvi asi 2 minuty z každé strany, aby se sýr roztavil. Vrchní chléb přitom tiskněte obracečkou, aby všechno drželo pohromadě.
4 Salát promíchejte a podávejte s tousty.
NA SALÁTEK
Tousty si občas dělám a salát k nim vyzkouším.
OdpovědětVymazatTaké si je dělám ⚛ ღ ♥
Vymazat