21. 4. 2021

 

Švédský sypaný koláč:

 

Koláče s tvarohem jsou moc oblíbené a tenhle se navíc připravuje velmi netradičně – nemusíte vyrábět lité, kynuté ani žádné jiné těsto a nepotřebujete váhu. Tenhle sypaný koláč na plech se spojí až během pečení a je neobyčejně vláčný.  

Ingredience pro 
1 pekáč


Sypká část
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 150 g másla
     
    Vlhká část
    • 3 plnotučné tvarohy ve vaničce
    • 3 vejce
    • 1 hrnek cukru krupice
    • kůra z půlky citronu
    • šťáva z půlky citronu
    • 1 hrnek mléka
    • 1 hrst rozinek
       
      Na pečení
      • máslo na vymazání

        Postup

        Krok 1: Troubu předehřejte na 170 stupňů. Připravte si větší pekáč (použila jsem rozměr 30 × 42 cm) a hrnek o objemu 420 ml.

        Krok 2: Ve větší míse důkladně smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Umíte správně používat kypřicí prášek do pečiva?

        Krok 3: Na náplň smíchejte v jiné míse ruční metlou tvaroh, cukr, mléko, vejce, rozinky a citronovou šťávu a kůru

        Krok 4: Pekáč důkladně vymažte máslem. Na dno vsypejte dva hrnky suché směsi, urovnejte a vylijte na ni tekutou tvarohovou směs. I tu urovnejte a na na ni nasypejte zbytek moučné směsi. Navrch koláč poklaďte máslem nakrájeným na plátky.

        Krok 5: Koláč pečte zvolna asi 50 minut, na povrchu se vytvoří křupavá zlatá krustička. Nechte ho zcela zchladnout a teprve pak ho nakrájejte. 

        Zdroj: https://draft.blogger.com/blog/post/edit/4716667394729229142/6323606357860287552

         

         

 

6 komentářů:

  1. Leni ten jsem o minulém víkendu dělala máme ho rádi.Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  2. Tento máme rádi ale dlouho jsem nepekla :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, já už ani moc nepeču, pro sebe mě to neba a u mladých teď je zdravá výživa hihihi ♥ ღ ☼

      Vymazat
  3. Koláč znám jednu dobu hodně frčel.Skoro jsem na něj zapomněla.Měla bych zase udělat,byl velmi dobrý

    OdpovědětVymazat