Švédský sypaný koláč:
Koláče s tvarohem jsou moc oblíbené a tenhle se navíc připravuje velmi netradičně – nemusíte vyrábět lité, kynuté ani žádné jiné těsto a nepotřebujete váhu. Tenhle sypaný koláč na plech se spojí až během pečení a je neobyčejně vláčný.
Ingredience pro
1 pekáč
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- 150 g máslaVlhká část
- 3 plnotučné tvarohy ve vaničce
- 3 vejce
- 1 hrnek cukru krupice
- kůra z půlky citronu
- šťáva z půlky citronu
- 1 hrnek mléka
- 1 hrst rozinekNa pečení
- máslo na vymazání
Postup
Krok 1: Troubu předehřejte na 170 stupňů. Připravte si větší pekáč (použila jsem rozměr 30 × 42 cm) a hrnek o objemu 420 ml.
Krok 2: Ve větší míse důkladně smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Umíte správně používat kypřicí prášek do pečiva?
Krok 3: Na náplň smíchejte v jiné míse ruční metlou tvaroh, cukr, mléko, vejce, rozinky a citronovou šťávu a kůru.
Krok 4: Pekáč důkladně vymažte máslem. Na dno vsypejte dva hrnky suché směsi, urovnejte a vylijte na ni tekutou tvarohovou směs. I tu urovnejte a na na ni nasypejte zbytek moučné směsi. Navrch koláč poklaďte máslem nakrájeným na plátky.
Krok 5: Koláč pečte zvolna asi 50 minut, na povrchu se vytvoří křupavá zlatá krustička. Nechte ho zcela zchladnout a teprve pak ho nakrájejte.
Zdroj: https://draft.blogger.com/blog/post/edit/4716667394729229142/6323606357860287552
- máslo na vymazání
Leni ten jsem o minulém víkendu dělala máme ho rádi.Hezký den.
OdpovědětVymazatUrčitě je i dobrý ♥ ღ ☼
VymazatTento máme rádi ale dlouho jsem nepekla :-)
OdpovědětVymazatIvetko, já už ani moc nepeču, pro sebe mě to neba a u mladých teď je zdravá výživa hihihi ♥ ღ ☼
VymazatKoláč znám jednu dobu hodně frčel.Skoro jsem na něj zapomněla.Měla bych zase udělat,byl velmi dobrý
OdpovědětVymazatJe dobrý, ale už jsem dlouho nepekla ⚛ ღ☘
Vymazat