Krůtí sekaná se sýrem a mrkví:
Jestli máte doma problém s konzumací zeleniny, nezbývá než ji nenápadně pašovat i do jídel, kde ji nikdo nečeká. Náš oblíbený způsob je sekaná – v kombinaci s krůtím masem do ní dostanete mrkev, cibuli i hromadu bylinek a slibujeme, že je tak šťavnatá, že nikdo ani nezkusí protestovat.
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 lžíce sádla
- 500 g mletého krůtího masa
- 2 stroužky česneku
- čerstvé bylinky (pažitka, řeřicha, oregano, ...)
- 1 lžička soli
- pepř
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 vejce
- 100 g strouhaného sýruNa potření
- 3 lžíce kečupu
- 1 lžíce medu
- 1 špetka chilli
Postup
Krok 1: Najemno pokrájenou cibuli a jemně strouhanou mrkev asi 5 minut opékejte na lžíci sádla nebo jiného tuku. Kdo má rád, přidá i špetku chilli. Přidejte nasekaný česnek, nechte jen chvilinku rozvonět a počkejte, až směs trochu vychladne.
Krok 2: Maso (použít můžete i kuřecí) rukama propracujte s opečenou zeleninou, pořádnou hrstí čerstvých bylinek (já dala majoránku, pažitku a petržel, ale prima je i oregano nebo tymián), hořčicí, vajíčkem, malou lžičkou soli a čerstvě mletým pepřem. Přidat můžete i nastrouhaný sýr, ale pozor pak na dochucování – třeba čedar je dost slaný.
Krok 3: Rukama lehce uhlaďte do formy na srnčí hřbet (není třeba vymazávat) a pečte 30 minut při 180 °C. Potřete směsí kečupu, medu a chilli a ještě na asi 15 minut vraťte do trouby.
Krok 4: Podávejte se salátem a bramborovou kaší.
Zdroj: https://www.prozeny.cz/clanek/kruti-sekana-se-syrem-a-mrkvi-54837
Další zajímavý recept.
OdpovědětVymazatMůže to být dobré ⚛ ღ☘
Vymazat