Falešný francouzský krémeš z listového těsta:
Falešný proto, že originální se zalévá čokoládovou polevou. Já jsem
povrch pouze posypala cukrem a byl také fantastický. Pokud máte rádi
krémové zákusky, určitě vyzkoušejte tento.
SUROVINY
Základ:
2 ks listového těsto
Krém:
1 l mléka
250 g kr.cukor
4 ks žloutky
120 g zlatý klas nebo vanilkový pudink
Sníh:
4 ks bílek
100 g kr. cukr
Dále:
1/2 lsmetana 33%
dle chuti kr. cukr
Koupila jsem listové těsto vcelku. Těsto
vyválíme a upečeme na opačné straně plechu. Teplota 220 C, doba pečení
asi 7 minut - sledujeme. Vyválené pláty před pečením propícháme
vidličkou.
Všechny suroviny na krém vymícháme v hrnci a uvaříme jako pudink.
Zároveň si vyšleháme sníh z bílků a kr. cukru.
Pevný sníh zamícháme do horkého pudinku a dobře zlehka promícháme.
Tento vzniklý krém rychle rozetřeme na jeden upečený listový plát. Necháme vychladnout.
Na vychladlý krém si vyšleháme 1/2 litru smetany s kr. cukrem na pevnou šlehačku.
Rozetřeme a přiložíme druhý plát, posypeme moučkovým cukrem. Nakrájíme na úhledné kostky.
Zdroj: https://www.nejrecept.cz/recept/falesny-francouzsky-kremes-z-listoveho-testa-r7494?fbclid=IwAR11IntaG1H35k_Q_E2cQcA-hh8MbMr3Qv-d9k9HNIn9zw2wTDSRhjCenBE
Na krémeš se chystám už dlouho a dokonce ho mám nastudovaný i z videa na Youtube.Snad se v dubnu podaří uskutečnit nějakou rodinnou sešlost,tak ho určitě už udělám.Dělávala ho tchýně a je to opravdu velká dobrota
OdpovědětVymazatVypadá báječně, dobrůtka to bude ♥ ღ ☼
Vymazat