7. 4. 2021

 

Falešný francouzský krémeš z listového těsta:

Recept Falešný francouzský krémeš z listového těsta 

Falešný proto, že originální se zalévá čokoládovou polevou. Já jsem povrch pouze posypala cukrem a byl také fantastický. Pokud máte rádi krémové zákusky, určitě vyzkoušejte tento.

SUROVINY

Základ:

2 ks listového těsto

Krém:

1 l mléka
250 g kr.cukor
4 ks žloutky
120 g zlatý klas nebo vanilkový pudink

Sníh:

4 ks bílek
100 g kr. cukr

Dále:

1/2 lsmetana 33%
dle chuti kr. cukr
 

POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Koupila jsem listové těsto vcelku. Těsto vyválíme a upečeme na opačné straně plechu. Teplota 220 C, doba pečení asi 7 minut - sledujeme. Vyválené pláty před pečením propícháme vidličkou.
  2. Všechny suroviny na krém vymícháme v hrnci a uvaříme jako pudink.
  3. Zároveň si vyšleháme sníh z bílků a kr. cukru.
  4. Pevný sníh zamícháme do horkého pudinku a dobře zlehka promícháme.
  5. Tento vzniklý krém rychle rozetřeme na jeden upečený listový plát. Necháme vychladnout.
  6. Na vychladlý krém si vyšleháme 1/2 litru smetany s kr. cukrem na pevnou šlehačku.
  7. Rozetřeme a přiložíme druhý plát, posypeme moučkovým cukrem. Nakrájíme na úhledné kostky.
 

Zdroj: https://www.nejrecept.cz/recept/falesny-francouzsky-kremes-z-listoveho-testa-r7494?fbclid=IwAR11IntaG1H35k_Q_E2cQcA-hh8MbMr3Qv-d9k9HNIn9zw2wTDSRhjCenBE 

2 komentáře:

  1. Na krémeš se chystám už dlouho a dokonce ho mám nastudovaný i z videa na Youtube.Snad se v dubnu podaří uskutečnit nějakou rodinnou sešlost,tak ho určitě už udělám.Dělávala ho tchýně a je to opravdu velká dobrota

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypadá báječně, dobrůtka to bude ♥ ღ ☼

      Vymazat