Fofr koláčky:
Suroviny
- listové těsto
- hladká mouka na podsypání těsta
- tvaroh
- cukr krupice
- vanilkový cukr
- 1 vejce na potření
- 1 žloutek do tvarohu
- lískové ořechy
- rozinky
- rum (na namočení rozinek)
Postup přípravy receptu
Listové těsto rozválíme na plát i síle cca 3 mm a radýlkem z něj vykrájíme čtverečky. Na každý dáme lžičku ochuceného tvarohu (raději balený, z vaničky je moc řídký, do něj je třeba přidat trochu vanilkového pudinku na zahuštění, který se tam dává sypký).
Na tvaroh do každého koláčku dáme jednu rozinku a rohy těsta přitiskneme k sobě jako psaníčko.
Klademe na plech vypláchnutý studenou vodou, potřeme rozmíchaným vajíčkem, stačí jen shora, aby mohly správně naskočit a do středu koláčku vtiskneme půlku lískového oříšku.
Pečeme v troubě vyhřáté cca na 200°C dozlatova a pak je stačí jen pocukrovat a postavit vodu na kávičku nebo čaj.
Poznámka od kuchařky
Tyto koláčky děláme nejen když se nedostává čas,ale i proto, že jsou moc dobré, hlavně, když jsou čerstvě upečené. Daly by se opět znovu rozpéci, ale ono už obvykle není co :-)) Na 1 těsto stačí 1 kostka tvarohu. Nejsem šetřílek, ale když se ho tam dá více, tak se koláčky rozevřou a už nevypadají tak pěkně.
Listové těsto mám ráda,ale neumím ho a tak kupuji a špatné není.Koláčky musí být určitě dobré a hlavně rychlé
OdpovědětVymazatMám ho také ráda a také kupuji ♥ ღ ☼
Vymazat